Eveniment

Postul de inspector şcolar general a fost scos la concurs

Monica DUMITRESCU

Ministerul Educaţiei a anunţat scoaterea la concurs a funcţiilor de inspector şcolar general din toate inspectoratele şcolare din ţară. Concursul se va desfăşura în perioada 11-20 martie 2015, la sediul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman este condus de prof. Valeria Gherghe care, prin ordin ministerial, a fost numită în funcţia de inspector şcolar general în mai 2012 prin detaşare în interesul învăţământului. În 2013 şi 2014 a fost reconfirmată în funcţie, în acelaşi mod, conform legislaţiei în vigoare ultimul mandat expirând “la organizarea unui nou concurs, dar nu mai târziu de 31 august 2015”. Valeria Gherghe nu a confirmat, dar nici nu a infirmat participarea la concursul pentru ocuparea funcţiei de inspector general anunţat de Ministerul Educaţiei pentru luna martie 2015.

Dascălii care aspiră la această funcţie pot depune dosarele de înscriere la concurs în perioada 18-23 februarie 2015, la sediul ISJ Teleorman.

 

Condiţii de participare la concurs

 

Metodologia de concurs, bibliografia, modelul de curriculum vitae, declaraţia pe propria răspundere, fişele de evaluare a probelor, fişa postului şi lista documentelor necesare înscrierii la concurs se vor afişa atât la sediul Ministerului Educaţiei, cât şi la sediul ISJ Teleorman.

La concurs poate candida personalul didactic care îndeplineşte, cumulativ, următoarele condiţii: este membru al corpului naţional de experţi în managementul educaţional, este absolvent al unei instituţii de învăţământ superior, cu diplomă de licenţă, este personal didactic titular în învăţământ şi are gradul didactic I sau titlul ştiinţific de doctor, are o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin opt ani, a obţinut calificativul “foarte bine” în ultimii cinci ani şi nu a fost sancţionat disciplinar în anul şcolar curent.

În acelaşi timp, candidaţii trebuie să aibă o recomandare care să vizeze calităţile profesionale, manageriale şi morale din partea consiliului profesoral al unităţii de învăţământ sau din partea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar ori recomandarea senatului universităţii sau a organului de conducere a instituţiei în care candidatul îşi desfăşoară activitatea la data înscrierii la concurs.

Candidaţii trebuie să fie apţi şi din punct de vedere medical.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.