Social

Poșta Română a început distribuirea cardurilor de energie în Teleorman

Miercuri, 1 februarie, cardurile de energie au ajuns în județul Teleorman, urmând a fi distribuite beneficiarilor în termen de 14 zile. În acest proiect sunt implicate mai multe instituții ale statului, fiecare având diferite atribuții. Printre acestea, se află și Poșta Română, care are obligația de a emite, tipări și distribui cardurile de energie. Se va începe achitarea plăților prin intermediul acestor carduri din data de 20 februarie și se poate realiza pe toată perioada anului. Banii vor fi virați în 2 tranșe, a câte 700 de lei fiecare. Pentru mai multe amănunte legate de acest subiect, am discutat cu Mihaela Burghiu, director al Oficiului Județean de Poștă Teleorman.

– Doamna director, câți beneficiari de carduri de energie sunt în județul Teleorman și cum le vor primi?

– La data de 1 februarie, au sosit în județ un număr de 27.500 de carduri eligibile. Ministerul Muncii trimite către Fabrica de Timbre a Poștei Române liste cu beneficiarii eligibili. Mai apoi, aceasta le tipărește și le trimite în teritoriu. Cardurile se vor distribui prin factorul poștal, la domiciliul titularilor, cu confirmare de primire, începând cu data de 1 februarie și până la data de 14 februarie.

– Ce se va întâmpla în cazul în care destinatarii nu se regăsesc la adresă în momentul distribuirii cardurilor?

– Dacă una dintre persoanele îndreptățite în primirea cardului nu se va afla la domiciuliu, se va face avizarea și încă două tentavive de livrare. A doua tentativă se efectuează la 5 zile lucrătoare după prima avizare.

– Cum pot proceda persoanele care sunt îndreptățite să primească tichete, dar nu le-au primit?

– Dacă un beneficiar nu se regăsește pe listă înseamnă că nu este eligibil. Se va adresa pentru informații și lămuriri serviciului de Asistență Socială din cadrul Primăriei, în vederea unei anchete sociale care să clarifice situația locativă a coabitanților, la direcția pentru evidența populației.

– Ce este făcut în cazul titularilor de carduri care își propun să achiziționeze lemne pentru foc, dar firma nu eliberează factură?

– Fiecare utilizator de card are obligația de a se prezenta cu cardul pentru energie, actul de identitate și o factură emisă. Plățile se vor efectua pentru următoarele categorii de energie, fie că este vorba de lemne, butelie, gaze, păcură sau energie electrică, doar în baza unui act legal emis. Nu sunt acceptate nici facturile realizate de mână. Din această sumă se pot achita inclusiv facturile restante.

– Ce recomandări adresați posesorilor de carduri, pentru ca procesul de livrare, dar și cel de plată să fie unul cât mai rapid și fluid?

– Clienții care au primit tichete își pot achita facturile la factorul poștal, pentru a evita supraaglomerarea de la ghișeele poștale. Îi asigurăm pe toți locuitorii județului Teleorman că această acțiune de distribuire se va desfășura fără probleme și, ca de fiecare dată, vom face tot posibilul ca toți clienții Poștei Române să fie mulțumiți de serviciile noastre. De asemenea, se va înființa un număr unic de call center, unde cetățenii care doresc informații, pot suna zilnic între orele 08:00 – 20:00.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.