Eveniment

Porcul din fântână n-a avut pestă porcină

Luni, într-o fântână de pe drumul judeţean Alexandria – Cernetu, în apropiere de Valea Părului a fost găsit un porc mort de catre unii cetăţeni care lucrau pe câmpul din apropiere şi care foloseau fântâna pentru apă de băut.

Alertată, Direcţia Sanitar Veterinară a judeţului Teleorman a inițiat o acţiune de mobilizare a ISU Teleorman pentru a scoate cadavrul porcului din fântână , dar şi a IPJ Teleorman pentru a demara cercetarile care se impun pentru a depista de unde şi de cine a fost aruncat porcul respectiv.

Cum un caz de pestă porcină este în apropiere,respectiv la Storobăneasa, sigur s-a mers pe ideea ca porcul respectiv ar avea virusul acestei boli. Ca urmare, au fost luate probele corespunzătoare de către specialiștii DSVSA şi au fost trimise la laboratorul central de specialitate. Rezultatul a fost însă negativ. Cu toate acestea, cadavrul porcului a fost tratat chimic şi îngropat, pentru a înlătura astfel orice altă posibilitate de a intra cineva în contact cu animalul respectiv.

Până luni, nu se descoperise cine a aruncat porcul în fântână, cercetările continuă, concomitent cu instituirea unor măsuri severe de control a mijloacelor de transport din zonă sau în trecere pe drumul respectiv. De asemenea se încerca o inventariere a efectivului de porci din satele apropiate pentru a avea o evidenţă a porcilor existenţi în gospodăriile oamenilor pentru supravegherea permanentă a acestora.

One Comment

  1. De ce se face inventarierea tocmai acum.Oare va raspunde cineva pt faptul ca în ultimii ani nu sa mai facut inventarierea animalelor din gospodarii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.