Social

Populația trebuie să-și ia măsuri de prevenire a efectelor negative ale caniculei

Medicii recomandă teleormănenilor să își ia toate măsurile ce se impun în perioadele caniculare, astfel încât riscurile medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate din următoarea perioadă să poată fi reduse. De asemenea, pe toată perioada de vară și, mai ales, în intervalele cu avertizări de caniculă, Serviciul de ambulanţă este în alertă, ca în fiecare an și va recurge la suplimentarea echipajelor, acolo unde numărul solicitărilor este în creştere și dacă va fi nevoie.

Pentru a limita efectelor caniculei, când va fi nevoie, se va activa planul de măsuri pentru caniculă, în cadrul primăriilor, farmaciilor, în dispensare, şcoli sau centre comerciale pot fi identificate, amenajate şi marcate spaţii cu aer condiţionat unde se poate distribui apă populaţiei.

Măsuri de prevenţie trebuie luate însă de fiecare în parte pentru a nu deveni victime ale temperaturlor ridicate. În acest sens, medicii sfătuiesc ca populația să consume în fiecare zi cât mai multe fructe şi legume proaspete, deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă. De altfel, o doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă.

Totodată, medicii recomandă şi consumul alimentelor proaspete din magazinele care dispun de instalaţii frigorifice funcţionale de păstrare a alimentelor. Se va evita consumul alimentelor uşor perisabile. Nu trebuie consumat alcool deoarece favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Este obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeină sau de zahăr deoarece acestea sunt diuretice.

Aerul condiţionat trebuie reglat astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală. Dacă este absolut necesară expunerea la soare între orele amiezii trebuie folosită o ţinută adecvată, respectiv pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise. (C.P.

One Comment

  1. Fusăi pacilea pă la Lisăndrie , vizavi dă magazinu carefură , iereau 11 inși, îi numărai io, ăștia 11, dădură patru găuri în pămînt sau ce dracu fu aia sau ăla , și instalară un cort, stătui și văzui , tare mă minunai, veni un polițist dăsta dă la primărie, iel zîsă, bă io păzăsc cort dar dați bă drumu la aer, uitai să vă spui, în cort iera un aparat dă aer dăla rece??!!! Bă fraților, cînd or auzîră juveții mei ăia dă la Caracal, rîde și cu curu dă voi, da și cu curu rîde dă voi, acușica , machea vă mai rîdeți de olteni ?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.