Social

Populaţia din Teleorman trebuie să se imunizeze antigripal cu doar 10.710 doze de vaccin

vaccinJudeţului Teleorman, pentru actualul sezon gripal, i-au fost repartizate un număr de 10.710 doze de vaccin gripal sezonier INFLUVAC, pentru Programul Naţional de Imunizare  2014-2015, vaccin de origine olandeză. Dozele alocate, susţine DSP Teleorman, sunt suficiente raportate la întreaga populaţie a judeţului şi acoperă toate categoriile prioritare. Medicii de familie contrazic însă spusele DSP, precizând că neînţelegerile derivă din faptul că, anual, la început de sezon gripal vine un număr mic de doze de vaccin, iar bolnavii cronici, la care nu ajung dozele, nu mai aşteaptă o a doua tranşă şi aleg să se vaccineze pe cont propriu. De aici rezultă şi faptul că la final de campanie de vaccinare medicii returnează vaccin antigripal, dar nu pentru că nu ar fi putut fi utilizat, ci pentru că acesta ajunge târziu în teritoriu, după ce mare parte din populaţia aflată la risc s-a vaccinat deja. Este vorba mai mult de un viciu în distribuirea dozelor care întârzie şi o interpretare greşită privind dezinteresul populaţiei aflate la risc în legătură cu vaccinarea, pentru că de fapt ce mai mulţi aleg să se vaccineze pe cont propriu, iar dozele care sunt distribuite târziu nu mai pot fi utilizate.

Direcţia de Sănătate Publică Teleorman va lua toate măsurile pentru ca la nivelul judeţului nostru întreaga cantitate de vaccin primită să fie utilizată  şi corect administrată  de către personalul medical din unităţile în care va fi distribuit, numai pentru Programul  Naţional de Imunizare al Ministerului Sănătăţii- vaccinarea antigripală sezonul 2014-2015.

Vaccinul a fost deja repartizat la unităţile vaccinatoare (centre de copii aparţinând DGASPC, cămin de bătrâni, spitale, serviciul ambulanţă, medici de familie, unităţi aparţinând MAI ) şi a început deja vaccinarea gratuită a grupelor populaţionale de risc, conform recomandãrilor OMS, respectiv persoane cu afecţiuni medicale cronice; gravide; medici, cadre medii şi personal auxiliar din spitale şi unităţi de bolnavi cronici. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.