Eveniment

Pompierii teleormăneni, în sprijinul echipajelor operative de la graniță / O tabără mobilă a ISU Teleorman, alocată către ISU Galați

Peste 200 de pompieri salvatori intervin în sprijinul echipajelor operative din cele 8 județe aflate la granița cu Ucraina, respectiv cu Republica Moldova, și acționează pentru buna gestionare a situației generate de contextul actual.

Din județul Teleorman, au plecat 8 pompieri, cu patru camioane, respectiv o tabără mobilă, bucătărie mobilă și un generator de iluminat, către județul Galați, însă doar doi dintre salvatori vor rămâne acolo, unitățile mobile urmând să fie operaționalizate în funcție de necesități.

Pentru acoperirea eficientă a misiunilor din teren generate de dinamica fluxului de cetățeni sosiți în Romania din zona de conflict, inspectorul general al IGSU, general-locotenent Dan-Paul Iamandi, a dispus trimiterea taberelor mobile aflate în rezerva operativă a 15 inspectorate județene pentru situații de urgență, în sprijinul resurselor deja existente în zonele de graniță.

Astfel, alocarea unităților mobile este următoarea: de la ISUJ Caraș-Severin la ISUJ Bihor; de la ISU Arad la ISUJ Sălaj; de la ISUJ Timiș și Hunedoara la ISUJ Bistrița-Năsăud; de la ISUJ Argeș și Sibiu la ISUJ Neamț; de la ISUJ Prahova la ISUJ Harghita; de la ISUJ Brașov la ISUJ Iași; de la ISUJ Giurgiu la ISUJ Vaslui; de la ISUJ Teleorman la ISUJ Galați; de la ISUJ Olt la ISUJ Constanța; de la ISUJ Dolj la ISUJ Brăila; de la ISUJ Gorj la ISUJ Mureș; de la ISUJ Mehedinți la ISUJ Bacău; de la ISUJ Alba la ISUJ Maramureș. Acestea vor fi operaționalizate în funcție de necesități.

“În continuare, echipajele IGSU vor asigura suportul necesar pentru buna gestionare a acestei situații, prin punerea la dispoziție a întregului personal și a mijloacelor tehnice necesare, conform competențelor, ori de câte ori va fi necesar. Asigurăm populația că pompierii salvatori sunt și rămân la datorie și vor gestiona cu promptitudine orice solicitare de sprijin, conform atribuțiilor specifice zonei de competență și de responsabilitate”, a transmis Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Completul poate asigura condiții de cazare și hrănire pentru 201 persoane, fiecare tabără fiind prevăzută cu corturi, paturi pliante, sisteme de climatizare și de iluminat, saci de dormit, europubele și plase pentru asigurarea/ dirijarea circuitului persoanelor, precum și o bucătărie rulantă.

IGSU are în dotare 39 tabere mobile pentru sinistrați, cu o capacitate de 201 locuri/tabără. La nevoie acestea pot fi dislocate din alte județe către zonele care necesită suplimentarea unor astfel de unități.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.