Eveniment

Pompierii teleormăneni, în luptă cu incendiile de vegetație uscată

La 240 de incendii de vegetație uscată au intervenit pompierii din cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A. D. Ghica” Teleorman în perioada 07 septembrie – 07 octombrie, cauzele ce au stat la baza producerii acestora fiind iresponsabilitatea proprietarilor de terenuri, care incendiază miriştile şi resturile vegetale, precum și a celor care aruncă, la întâmplare, țigări aprinse.

Numai la finalul săptămânii trecute, pompierii miliari au intervenit pentru stingerea a trei incendii de vegetație, pe varianta ocolitoare a municpiului Alexandria (spre Lăceni), în localitatea Brânceni și în localitatea Orbeasca de Sus.

„Trebuie înţeles faptul că aceste incendii de vegetaţie reprezintă un pericol pentru viaţă, bunuri şi mediu, fiind o ameninţare pentru siguranța cetățenilor şi a gospodăriilor acestora, afectând de multe ori și traficul rutier, prin reducerea vizibilităţii din cauza fumului care inundă căile rutiere, situaţii care pot genera adevărate tragedii”, informează ISU Teleorman, reprezentanții instituției făcând apel la un grad mai mare de responsabilitate din partea cetățenilor.

Potrivit normelor legale în vigoare, persoanele care nu respectă prevederile legale privind arderea miriştilor, resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate riscă să fie sancţionate contravenţional.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.