Eveniment

Pompierii teleormăneni au intervenit la 61 de evenimente în 48 de ore

În intervalul 12.01.2022, ora 08.00 – 14.01.2022, ora 08.00, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 61 evenimente, transmite ISU Teleorman. Dintre acestea, 29 au fost cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, inclusiv la pacienții suspecți/confirmați cu virusul SARS CoV -2; alte 30 alte misiuni: 3 activități în cooperare cu personalul medical al SAJ Teleorman pentru recoltarea de probe COVID 19, o misiune de deblocare a unei uși de apartament pentru a facilita intervenția echipajelor medicale la o persoană cu probleme de sănătate, 10 misiuni pentru verificarea persoanelor carantinate, un transport de materiale medicale destinate gestionării cazurilor COVID-19, o activitate în cadrul campaniei de vaccinare, o intervenție pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la un eveniment rutier cu o autocisternă încărcată cu GPL, o misiune de recunoaștere la obiectivele socio-economice, cu aglomerări de persoane și 12 verificări la secțiile de ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Teleorman, cu scopul de a urmări respectarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, cum ar fi: dotarea cu stingătoare, funcționarea hidranților interiori, verificarea stării de practicabilitate a căilor de acces/evacuare și de intervenție, verificarea modalităților de încălzire a spațiilor destinate secțiilor ATI în vederea eliminării surselor de izbucnire a incendiilor, pregătirea personalului din secțiile de ATI privind asigurarea primei intervenții, precum și a modului de evacuare a pacienților, aerisirea periodică a spațiilor în care există riscul de creștere a concentrației de oxigen.

Totodată, pompierii militari teleormăneni au mai fost solicitați la două incendii, astfel: în data de 12 ianuarie, la ora 23.56, pompierii militari turneni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, pe raza localității Lița. Focul a fost lichidat în limitele găsite în aproximativ 30 de minute. Mașina a fost distrusă de foc în proporție de 70%, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de 10000 de lei. Cauza probabilă a acestui incendiu a fost un scurtcircuit produs la instalația electrică a mașinii.

Al doilea incendiu a izbucnit joi după-amiază, în jurul orei 16.45, la o locuință din localitatea Nenciulești. Pentru localizarea și lichidarea acestuia au intervenit două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Alexandria, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă. Datorită faptului că evenimentul a fost observat și anunțat la timp de către proprietari pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, pompierii au reușit să salveze aproape întreaga casă de locuit și bunurile din interiorul acesteia, estimate la suma de 50000 de lei. Pagubele, reprezentând 4 mp din acoperișul imobilului, 3 căpriori și o grindă din lemn, se ridică la suma de 1000 de lei. Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile, a reieșit că evenimentul s-a produs din cauza unui coș de fum defect care a permis scânteilor să ajungă pe materialele combustibile din podul casei.

Pe timpul celor două intervenții nu s-au înregistrat victime omenești.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.