Eveniment

Pompierii teleormăneni au executat 71 de misiuni în trei zile

În ultimele zile, pompierii militari teleormăneni au desfășurat 71 de misiuni, dintre care: 44 intervenții SMURD, 4 intervenții pentru stingerea unor incendii, 15 misiuni de patrulare în vederea identificării persoanelor fără adăpost și 8 misiuni de recunoaștere și informare în domeniul situațiilor de urgență, la unitățile de cult, unitățile de învățământ și operatorii economici din raionul subunităților de intervenție.

 

Intervenții SMURD

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare și Descarcerare pentru acordarea primului ajutor medical a intervenit 44 de cazuri.

În cazul intervenţiilor SMURD cele mai frecvente simptome prezentate de pacienți au fost: hipertensiune arterială, cefalee, vertij, tahicardie, traumatisme. După acordarea primului ajutor, persoanele cu probleme medicale au fost transportate la unitățile spitalicești, pentru investigații medicale amănunțite și acordarea de îngrijiri de specialitate.

 

Incendii auto

În ziua de 10 februarie au izbucnit patru incendii, dintre care două la autoturisme și două la locuințele unor cetățeni, rezultând o victimă.

Cele două autoturisme cuprinse de flăcări în ziua de 10 februarie s-au aflat pe raza localităților Blejești și Smârdioasa, ambele având aceași cauză probabilă de izbucnire – scurtcircuitul electric.

Pagubele cele mai mari s-au înregistrat la incendiul din localitatea Smârdioasa, unde, la sosirea pompierilor militari din cadrul Detașamentului Alexandria, focul se manifesta la partea din față a autoturismului, precum și în interiorul acestuia.

Incendiul a fost stins în stadiul în care a fost găsit, după aproximativ 15 minute, cu ajutorul unei autospeciale de lucru cu apă și spumă.

Au ars ori au fost distruse de flăcări compartimentul motor, spoilerul față, farurile, oglinzile, bordul în proporție de cca. 50 %, tapițeria de pe plafon, cauciucurile din față, parbrizul și geamurile laterale, valoarea pagubelor fiind apreciată la suma de 20000 de lei.

Valoarea bunurilor salvate de pompieri, reprezentând restul autovehiculului, a fost estimată la suma de 6000 de lei. Din fericire, la aceste două incendii de autoturisme nu s-au înregistrat victime.

 

Ars de viu după ce şi-a incendiat locuinţa

În ziua de 10 februarie a.c., la ora 17.30, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, pompierii militari din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Călmățuiu de Sus.

Sosiți la locul evenimentului cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pompierii militari roșioreni au constatat faptul că focul se manifesta într-o cameră de locuit, la mobilierul din lemn, articole de îmrăcăminte și la tavanul acesteia, pe o suprafață de cca. 12 mp.. Totodată, pe timpul efectuării recunoașterii, pompierii au descoperit trupul neînsuflețit al proprietarului, I.S., de 48 de ani, ce prezenta arsuri pe întraga suprafață a corpului.

Incendiul a fost localizat și lichidat după aproximativ o oră și jumătate, fără ca flăcările să se propage la restul locuinței.

Valoarea pagubelor a fost apreciată la suma de 3000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 8000 de lei.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul a rezultat ca urmare a autoincendierii.

Cazul a fost preluat de către poliție pentru cercetări.

 

Locuință salvată

Pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, în ziua de 10 februarie a.c., la ora 21.06, un cetățean a solicitat intervenția pompierilor militari pentru a stinge un incendiu izbucnit la locuința sa, din orașul Videle.

În mai puțin de 5 minute, pompierii militari au ajuns la locul indicat de apelant, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, aceștia constatând faptul că focul se manifesta la un coș de fum și la materialele combustibile aflate în apropiere, existând riscul extinderii  acestuia la astereala din lemn a acoperișului locuinței.

În 10 minute incendiul a fost stins, evitându-se astfel producerea de pagube materiale importante, acestea fiind estimate la suma de 100 de lei. Valoarea bunurilor salvate, reprezentând întrega locuință, se ridică la peste 350000 de lei. Cauza probabilă a incendiului – coșul de fum necurățat, ce a favorizat aprinderea funinginei depuse pe pereți. La acest eveniment nu s-au înregistrat victime.

 

Misiuni de patrulare și recunoașteri/instruiri în domeniul situațiilor de urgență

La sfârşitul săptămânii trecute, echipajele subunităților din cadrul ISU “A.D. Ghica” Teleorman au executat 15 misiuni de patrulare, identificare, preluare și transport a persoanelor fără adăpost. Pe timpul desfășurării acestor activități nu au fost găsite persoane care să necesite îngrijire medicală sau transport la spital.

De asemenea, pompierii militari au executat opt recunoașteri în teren având ca scop pregătirea personalului în vederea cunoașterii riscurilor asociate obiectivelor din raioanele de intervenție, precum și educarea și instruirea utilizatorilor asupra modului de acțiune în cazul producerii unor situații de urgență, la unitățile de cult, unitățile de învățământ și operatorii economici.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.