În ultimele 72 de ore, echipajele profesioniste ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “A.D. Ghica” Teleorman au participat la un număr de 187 de misiuni. Dintre acestea, 119 au fost cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, inclusiv cazurile cu pacienți suspecți/confirmați cu virusul SARS CoV -2; 2 incendii, dintre care unul izbucnit într-un apartament din municipiul Alexandria, în urma căruia au rezultat cinci victime, trei fiind transportate la spital și un incendiu care s-a manifestat într-o gospodărie din localitatea Vitănești, la anexele gospodărești, fără victime. Cauzele probabile ale acestor evenimente au fost efectul termic de la un radiator lăsat în funcțiune nesupravegheat, care a aprins materialele combustibile din apropiere și scurtcircuitul produs la o moară de uruială electrică uitată de proprietar sub tensiune pe timpul nopții. Cele două incendii au fost stinse în limitele găsite, cu ajutorul autospecialelor de lucru cu apă și spumă din dotarea subunităților; 4 accidente rutiere fără victime, la care pompierii militari au intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor. Cazurile au rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări.
De asemenea, purtătorul de cuvânt al instituției, mr. Gelu Dragomir, transmite că pompierii militari teleormăneni au mai fost solicitați și pentru alte 62 de misiuni, dintre care: 4 misiuni pentru deblocarea ușilor de acces în locuințe, pentru a facilita intervenția echipajelor medicale la persoanele cu probleme de sănătate, 2 misiuni în sprijinul echipajelor SAJ pentru preluarea unor pacienți supraponderali sau cu probleme locomotorii, 11 misiuni în cooperare cu personalul medical al SAJ Teleorman pentru recoltarea de probe COVID 19, o decontaminare a autospecialelor de intervenție, o activitate în sprijinul echipei de vaccinare de la nivelul județului Teleorman și 43 de misiuni de recunoaștere/verificare a secțiilor de ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Teleorman, cu scopul de a urmări respectarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, cum ar fi: dotarea cu stingătoare, funcționarea hidranților interiori, verificarea stării de practibilitate a căilor de acces/evacuare și de intervenție, verificarea modalităților de încălzire a spațiilor destinate secțiilor ATI în vederea eliminării surselor de izbucnire a incendiilor, pregătirea personalului din secțiile de ATI privind asigurarea primei intervenții, precum și a modului de evacuare a pacienților, aerisirea periodică a spațiilor în care există riscul de creștere a concentrației de oxigen.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.