Eveniment

Pompierii militari au intervenit la trei incendii în cele trei zile de week-end

Pompierii militari au intervenit, în cele trei zile de week-end, la trei incendii, dintre care două izbucnite în gospodăriile unor cetățeni din localitățile Vitănești și Comoara și unul la o unitate de alimentație publică (restaurant) din Izvoarele, potrivit ISU Teleorman.

Conform sursei citate, la Comoara, în Drăgănești Vlașca, focul s-a manifestat la un foișor și o magazie din lemn, cu pericol de propagare la casa de locuit. Pompierii militari din cadrul Punctului de lucru Drăgănești Vlașca și de la Detașamentul Alexandria, care au acționat cu câte o autospecială de lucru cu apă și spumă, au reușit să lichideze incendiul în limitele găsite, salvând asfel casa. Din primele cercetări efectuate a reieșit că la baza producerii incendiului a stat un scurtcircuit la instalația electrică a foișorului din lemn.

În localitatea Vitănești, pompierii militari alexăndreni au intervenit, vineri după-amiază, pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la anexele gospodărești ale unui cetățean, cu pericol de extindere la casa de locuit. O magazie de lemne și un hambar cu aproape o tonă de porumb au fost distruse de foc până când pompierii militari au reușit să oprească extinderea acestuia către locuință. Evenimentul s-a produs din cauza propagării unui incendiu de vegetație uscată și stuf din apropierea gospodăriei. Cauza probabilă a acestui incendiu a fost focul în spații deschise fără luarea măsurilor de protejare a bunurilor din vecinătate. Locația suprafeței afectate de incendiu a fost înaintată către Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) și Garda de Mediu – Comisariatul Județean Teleorman, pentru luarea măsurilor ce se impun, conform Protocolului de colaborare privind acţiunile de monitorizare a modului de respectare de către fermieri a bunelor condiţii agricole şi de mediu referitoare la arderea miriştilor şi a resturilor vegetale pe terenul arabil şi la arderea pajiştilor permanente, încheiat între Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi Garda Naţională de Mediu.

La Izvoarele, în cursul zilei de duminică, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, a fost anunțat un incendiu izbucnit la un restaurant. Pentru gestionarea situației, la fața locului s-au deplasat patru echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Zimnicea, cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, precum și un echipaj de la Detașamentul Alexandria, cu o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime. Din fericire, focul a fost localizat și lichidat rapid de primele echipaje sosite la fața locului. Au fost distruse câteva elemente de mobilier și un aparat de aer condiționat, care a și stat la baza producerii evenimentului, din primele date, acesta fiind lăsat sub tensiune nesupravegheat. La această intervenție nu au fost înregistrate victime.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.