Eveniment

Pompierii militari au intervenit la trei incendii de locuință în numai 24 de ore

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman au avut 43 de intervenții în numai 24 de ore, dintre acestea trei fiind pentru stingerea unor incendii unul izbucnit la o locuință din comuna Nenciulești și două la anexele gospodărești din localitățile Drăcșenei și Alexandria, transmit reprezentanții instituției. Potrivit sursei citate, alte 11 cazuri au vizat paramedicii SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave. Totodată, pompierii militari au efectuat și nouă transporturi de persoane confirmate/suspecte COVID 19 către unitățile spitalicești, 10 misiuni de decontaminare ale autospecialelor de intervenție folosite la transportul persoanelor confirmate cu noul coronavirus, precum și 10 activități de informare a populației cu privire la respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus, prin intermediul mesajelor audio transmise cu ajutorul autospecialelor de primă intervenție și comandă.

În perioada menționată, personalul inspecției de prevenire a desfășurat două verificări de specialitate în vederea emiterii autorizației de securitate la incendiu și 24 de controale la obiectivele în care urmează să fie amenajate secții de votare, din nouă localități.

În contextul pandemiei, salvatorii teleormăneni au continuat acțiunile de informare, prevenire și limitare a răspândirii noului coronavirus în mai multe unități administrativ-teritoriale din județ (Alexandria,Turnu Măgurele,Videle, Bujoru, Pietroșani, Poroschia, Crângu, Dracea, Năsturelu și Ciuperceni), constând în 19 controale la unitățile de comerț și alimentație publică unde pot fi întâlnite aglomerări de persoane. Pe timpul acestor misiuni, pompierii au constatat faptul că în unele împrejurări nu erau respectate măsurile de protecție individuală, motiv pentru care au aplicat 12 sancțiuni contravenționale.

Coșul de fum continuă să dea bătăi de cap pompierilor

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Alexandria, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, au intervenit, joi noapte, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Nenciulești.

Incendiul, care se manifesta generalizat la acoperișul casei, pe aproape 60 mp, la depozitul de cereale, la un panou solar și la elementele din plastic de pe partea stângă ale unui autoturism parcat în imediata apropiere, a fost localizat rapid în limitele găsite și stins în totalitate după aproximativ două ore și jumătate.

Pagubele au fost estimate la suma de 30.000 de lei, iar valoarea bunurilor salvate la peste 90.000 de lei, reprezentând restul casei de locuit, autoturismul și celelalte anexe gospodărești.

Din cercetările efectuate la fața locului, cauza probabilă a incendiului a fost coșul de fum deteriorat care a permis scânteilor să ajungă pe materialele textile din podul locuinței.

Aragazul pornit lăsat nesupravegheat putea duce la o tragedie

O persoană din localitatea Drăcșănei a lăsat aragazul pornit, nesupravegheat, lucru ce-ar fi putut să o lase fără agoniseala de o viață, prin distrugerea întregii locuințe.

Din fericire, pompierii militari din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede au ajuns rapid la locul evenimentului și au reușit să limiteze pagubele la o anexă gospodărească, formată din două camere, salvând astfel casa de locuit.

În acest caz, pagubele au fost estimate la suma de 10.000 de lei, în timp ce valoare bunurilor salvate a fost apreciată la peste 20.000 de lei. Din fericire, la această intervenție nu au fost înregistrate victime. Cauza probabilă a incendiului este utilizarea unui mijloc de încălzire cu improvizaţii.

Pompierii militari au intervenit, joi noapte, și pentru pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din municipiul Alexandria.

Focul, care se manifesta la aproximativ 200 kg de lemne, deșeuri și carton presat, a fost stins în mai puțin de 30 de minute, în limitele găsite.

Pagubele au fost estimate la suma de 200 de lei, iar valoarea bunurilor salvate, reprezentând casa de locuit, la aproximativ 250.000 de lei.

Cauza probabilă a acestui eveniment a fost folosirea unui mijloc de încălzire cu improvizații.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.