Eveniment

Pompierii militari au continuat acțiunile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19

Pompierii militari teleormăneni și reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu noul coronavirus au continuat verificările cu privire la modul de respectare a măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV 2 în locurile cu aglomerări de persoane.

Inspectorii Inspectorarului pentru Situații de Urgență Teleorman au participat, în cursul zilei de marți, la 17 controale în cadrul operatorilor economici de pe raza localităților Alexandria, Nanov, Buzescu, Videle, Zimnicea, Zimnicele, Năsturelu, Necșești și Dobrotești, aplicând pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală 27 de sancțiuni contravenționale.

Echipajele mobile din cadrul subunităților de intervenție și voluntarii I.S.U. Teleorman au efectuat 84 de acțiuni complementare de informare a cetățenilor, cu precădere în zonele cu aflux de persoane (piețe, târguri, zone comerciale, stații ale mijloacelor de transport în comun), atât prin intermediul mesajelor audio, transmise cu ajutorul autospecialelor de primă intervenție și comandă, cât prin diseminarea de materiale informative.

Reprezentanții ISU Teleorman transmit că misiunile au cu preponderență un caracter preventiv, scopul urmărit nefiind aplicarea sancțiunilor ci conștientizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de protecție instituite de autorități.

Cetățenilor le este amintit faptul că cea mai importantă armă avută în combaterea pandemiei cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament responsabil la nivel individual prin respectarea următoarelor măsuri de prevenție: purtarea măștii astfel încât nasul și gura să fie acoperite; igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern și evitarea ducerii mâinilor la nas, gură și ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil; evitarea locurilor aglomerate și păstrarea distanței de minim 2 metri față de persoanele din jur.

Acțiunile de informare și verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.