Eveniment

Pompierii avertizează: Nu permiteți jocul copiilor cu petarde sau artificii!

Pentru că, în această perioadă, deși cu un regim destul de restrictiv, articolele pirotehnice se întâlnesc, însă, la tot pasul, pomperii militari vin cu o serie de recomandări pentru cetățeni, pentru ca aceștia să se bucure de sărbători fără evenimente neplăcute. Mai mult, o atenție deosebită trebuie avută atunci când vine vorba de copii, care sunt cei mai expuși pericolelor.

„Pe cât de spectaculoase sunt artificiile și petardele, pe atât de periculoase pot fi dacă sunt folosite necorespunzător. Nu puține au fost cazurile când pompierii au acționat pentru acordarea asistenței medicale de urgență persoanelor care au fost rănite de utilizarea mijloacelor pirotehnice!

Pentru evitarea producerii unor evenimente negative, nu utilizați artificiile, petardele și alte mijloace pirotehnice în încăperi și spații închise, cu aglomerări de persoane, balcoane, holuri de bloc și pe terase. Astfel de activități se vor desfășura în condițiile legii, în aer liber, la distanțe de siguranță față de oameni, clădiri, arbori și autovehicule”, este mesajul transmis de pompierii teleormăneni.

De asemenea, este de reținut că mijloacele pirotehnice se pot achiziționa numai din spații comerciale autorizate, iar utilizarea lor se va realiza cu respectarea instrucțiunilor menționate de producător.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.