Eveniment

Polițiștii teleormăneni au întocmit două dosare penale pentru încercarea de “corupere a alegătorilor”

De la începutul campaniei electorale și până la data de 9 decembrie au fost înregistrate 15 sesizări privind unele încălcări ale prevederilor legale referitoare la desfășurarea procesului electoral.

Dintre acestea, șase au fost primite pe 112, o sesizare a fost din oficiu, iar celelalte opt au fost de la diferiți petenți sau instituții.

Dintre sesizările primite, una nu s-a confirmat, în două cazuri au fost întocmite dosare penale privind săvârșirea infracțiunilor de “coruperea alegătorilor”, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 386 din Codul Penal, iar în celelalte cazuri au fost aplicate un număr de 17 sancțiuni contravenționale cu sume cuprinse între 1.500 și 4.500 de lei pentru cei care au distrus, deteriorat, murdărit sau au acoperit prin scriere sau în orice alt mod listele electorale, platformele-program afişate sau orice afişe ori anunţuri de propagandă electorală sau au aplicat  pe un panou electoral mai mult de două afişe electorale de fiecare partid politic, alianţă politică, alianţă electorală sau organizaţiei a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, care participă la alegeri ori candidat independent. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.