Eveniment

Polițiștii continuă acțiunile în sistem integrat. Trei permise reținute, nouă certificate de înmatriculare retrase și amenzi de peste 45.000 lei

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au continuat și joi, 12 august a.c., acțiunea în sistem integrat, cu efective din cadrul structurilor de rutieră, ordine publică și transporturi feroviare, având același obiectiv, de creștere a gradului de siguranță rutieră și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

În intervalele orare 07:00-09:00 și 17:00-19:00, polițiștii județului Teleorman au acționat pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, al consumului de alcool sau altor substanțe la volan, precum și pentru alte încălcări ale legislației în vigoare.

În urma abaterilor constatate, aceștia au aplicat 131 de  sancțiuni contravenţionale, în valoare de peste 45.000 de lei, dintre care, 117 conform prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și restul conform altor acte normative.

De asemenea, au fost reținute 3 permise de  conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii de ordine publică au organizat și desfășurat activități în aceeași măsură, și pentru  prevenirea și combaterea ilegalităților îndreptate împotriva fondului forestier național privind tăierea, transportul, deținerea, prelucrarea și comercializarea materialelor lemnoase.

Cu ocazia activităților desfășurate au fost constatate încălcări ale prevederilor Legii nr. 171/2010, fiind dispusă confiscarea unui volum de 1,86 mc material lemnos.

Poliţiştii atrag atenţia cu privire la obligativitatea respectării legalităţii, în toate domeniile, cu precizarea că,  astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.