Eveniment

Polițiștii au reținut 21 de permise și au aplicat amenzi de aproape 41.000 lei, la sfârșitul săptămânii

La sfârșitul săptămânii, în urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 60 de sancțiuni contravenționale în valoare de 40.955 lei, au reținut 21 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au retras 2 certificate de înmatriculare. Dintre acestea, 38 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 9 sancțiuni pentru depășire, 2 sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță, 7 sancțiuni pentru alte abateri, 1 sancțiune lipsă Inspecție Tehnică Periodică, 2 sancțiuni pentru lipsă Răspundere Civilă Auto.
Spre exemplu, sâmbătă, 4 iunie, orele 15:06, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat în vârstă de 49 de ani, din comuna Botoroaga, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DJ503 în localitatea Moșteni, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcootest, rezultatul indicând o valoare de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului,  urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

În aceeași zi, orele 17:58, polițiștii din cadrul Serviciul Rutier au depistat un bărbat în vârstă de 61 de ani, din comuna Blejești, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DJ503 în localitate, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcootest, rezultatul indicând o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere”,  urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.