Social

Polițiștii au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii absenteismului în rândul elevilor alexăndreni

Absenteismul elevilor de la școală constituie o formă de agresiune pasivă împotriva școlii, indicând faptul că elevii fug de la școală chiar cu riscul de a fi pedepsiți. Reacțiile negative ale școlii și ale părinților întrețin mecanismele de apărare ale elevului, creând un cerc vicios, în care abandonul tinde să apară drept unica soluție prin care se pot rezolva toate problemele, se arată într-un comunicat al IPJ Teleorman.

Absenteismul este principalul factor asociat cu abandonul școlar, însă polițiștii teleormăneni îl apreciază, din perspectiva lor, ca fiind factor generator al victimizării și infracționalității în rândul elevilor.

În acest context, în data de 13.01.2017, între orele 10.00 – 12.00, polițiștii de proximitate, împreună cu reprezentanți ai fiecărei unități de învățământ liceal din Alexandria, cu jandarmi și lucrători ai Poliției Locale Alexandria au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii acestui fenomen în rândul elevilor alexăndreni, ocazie cu care au constatat că nu mai puțin de 60 elevi, aparținând tuturor liceelor alexăndrene, au profitat din plin de a doua zi de școală, după vacanța de iarnă, răspunzând ”prezent”  în mai multe baruri și localuri publice.

Deși nu au fost constatate încălcări ale legislației s-au constatat totuși abateri prevăzute de regulamentele școlare, polițiștii comunicând listele cu numele, data, orele și locurile în care elevii au fost depistați în postura de “absent nejustificat” către unitățile de învățământ aparținătoare, în vederea aplicării măsurilor prevăzute de regulamentele școlare.

S-a recomandat tuturor elevilor să părăsească localurile publice și să frecventeze cursurile școlilor, iar responsabililor localurilor publice, în limitele legii, li s-a recomandat să nu serveasca băuturi alcoolice sau produse din tutun minorilor.

Pe această cale, recomandăm și părinților să se intereseze frecvent cu privire la situația școlară a copiilor, precum și cu situația frecventării de către aceștia a orelor de curs. (C.P.)

One Comment

  1. POLITIA!!!!Depolitizati ISJ si scapati-ne de cretinii numiti cu manevre „directori de scoli”…acolo este puroiul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.