Eveniment

Polițiștii au dat „Verde la educație pentru circulație”

Colaborarea dintre Poliția Română și LIDL continuă, campania națională „Verde la educație pentru circulație”, ajunsă deja la cea de-a șaptea ediție, contribuind activ la educația rutieră a copiilor. Proiectul este unul ambițios, ce se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani și constă în lecții interactive de educație rutieră, organizate simultan în parcările magazinelor Lidl din întreaga țară. La nivelul județului, ediția de anul acesta a campaniei a avut loc sâmbătă, 28 septembrie, începând cu ora 11:00, în parcarea magazinului Lidl din Roșiorii de Vede.

„Verde la educație pentru circulație” este un proiect care își propune să aducă în atenția copiilor și părinților siguranța rutieră, principalul obiectiv al campaniei fiind acela de a forma un comportament rutier responsabil în rândul minorilor, prin învățarea și respectarea regulilor de circulație, pentru ca, pe termen lung, numărul și gravitatea accidentelor rutiere în care sunt implicați și copii să fie reduse.

În cadrul evenimentului interactiv, cei mici au aflat de la polițiști ce reguli de circulație trebuie să respecte în drumul lor spre școală, locul de joacă sau către casă.

Anul acesta, spre deosebire de edițiile anterioare, proiectul a avut în plus o componentă de joc, cu întrebări legate de cunoștințe generale despre circulația pe drumurile publice, activitate numită ”Surpriză sau amendă?”

Pe un panou supradimensionat, instalat în parcarea magazinului Lidl, lângă covorașul deja cunoscut din edițiile anterioare, au stat afișate 10 reguli de circulație.

Polițiștii prezenți la eveniment le-au explicat succint părinților și copiilor detalii despre regulile înscrise pe panou și au răspuns la întrebări pentru a învăța împreună.

După explicarea regulilor, polițistul a dat start jocului ”Surpriză sau amendă?”, iar copiii au primit întrebări din regulile afișate. În situația în care aceștia au răspuns corect la trei întrebări, polițistul a ridicat pancarta  „surpriză” (cu sensul de felicitări, vei primi ceva dulce – dulciuri și cadouri tematice, puse la dispoziție de magazinul Lidl).

În situația în care copiii au răspuns greșit, polițistul a ridicat pancarta „amendă”, le-a recomandat copiilor și părinților să mai exerseze regulile de pe panou și i-a încurajat pe cei mici să revină pentru a răspunde corect și pentru a primi o surpriză.

Polițiștii i-au învățat pe copii și cum să aibă singuri grijă de ei când participă la traficul rutier.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.