Eveniment

Polițiști teleormăneni, în misiune în stațiunea turistică Bansko din Bulgaria

În perioada 18 decembrie 2016 — 13 martie 2017, polițiști români, cunoscători ai limbii bulgare, desfășoară activități de siguranță publică în cadrul unor patrule comune cu polițiștii bulgari, în stațiunea turistică Bansko, din Bulgaria.

La data de 18 ianuarie 2017 s-a realizat primul schimb de serii în cadrul acestei misiuni, urmând ca, până la data de 18 februarie 2017, să acționeze doi polițiști din cadrul I.P.J. Teleorman și I.P.J. Sibiu.

Polițiștii români acționează, pe perioada iernii, în localitatea Bansko, acordând sprijin colegilor bulgari, atât pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, cât și pentru a intermedia relaționarea turiștilor români cu autoritățile bulgare.

Este al șaptelea sezon de iarnă în care se organizează asemenea misiuni, activitățile anterioare bucurându-se de apreciere din partea turiștilor din România, care au avut astfel posibilitatea de a se adresa direct polițiștilor români, pentru soluționarea unor probleme, deși se aflau pe teritoriul altui stat. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.