Eveniment

Poliția avertizează cu privire la riscul la care se expun șoferii, utilizând anvelope necorespunzătoare: “Nu ne mirăm că şanţul a devenit spaţiu de parcare fără voie”

În contextul fenomenelor meteorologice petrecute în weekend, când iarna a pus stăpânire pe țară, chiar dacă pentru doar două zile și, implicit, pe județul Teleorman, care s-a aflat sub avertizare Cod galben, Poliția Română a venit cu o avertizare. Astfel, postarea din mediul online se adresează șoferilor, cu scopul de a-i informa cu privire la realele pericole la care se expun prin utilizarea anvelopelor neconforme pe perioadă de vreme severă, dar și de a trage un semnal de alarmă în acest sens: “Nu ne mirăm că şanţul a devenit spaţiu de parcare fără voie”.

Poliția Română a distribuit duminică o fotografie în care sunt prezentate cauciucuri extrem de uzate cu care șoferii s-au încumetat să plece pe drum, în ciuda ninsorii abundente și a drumurilor blocate. “Să pleci așa la drum, pe așa vreme… Nu ne mirăm că șanțul a devenit spațiu de parcare fără voie. Așa ajunge mașina pe care o conduci, un pericol!”, au fost cuvintele ce au însoțit fotografia în cauză.

Mărturie a  faptului că acțiunile poliției nu sunt întâmplătoare stă și numărul de accidente ce au avut loc la nivelul județului Teleorman cauzate în mare parte de neadaptarea automobilului la condițiile de drum, dar și de conducerea inconștientă și, de multe ori, haotică pe un drum pe care s-a depus strat de zăpadă. De altfel, unul dintre obiceiurile șoferilor din Teleorman și probabil că al tuturor celorlalți, care se sancționează adesea cu suspendarea permisului de conducere, este acela de a organiza drifturi pe zăpadă, un obicei pe cât de distractiv, pe atât de periculos.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.