Social

Polaris ameninţă că nu mai ridică gunoiul dacă alexăndrenii nu-şi achită facturile

Monica DUMITRESCU

Din cauza încasărilor slabe din ultima perioadă, Polaris M. Holding, operatorul care asigură serviciile de salubritate şi pe raza municipiului Alexandria, ameninţă că nu va mai ridica gunoiul. Potrivit unor surse, firma de salubritate a înştiinţat deja Primăria Alexandria cu privire la această intenţie.

În ultima perioadă, tot mai mulţi alexăndreni refuză să achite facturile la gunoi din cauza majorării tarifelor. Cei care au încheiat contract cu firma de salubritate riscă însă să fie acţionaţi în instanţă şi la final să plătească sume mult mai mari în comparaţie cu cele iniţiale, la facturile neachitate la timp adăugându-se majorări şi cheltuieli de judecată.

Nici cei care nu au încheiat contract cu firma de salubritate nu pot sta liniştiţi. La nivelul municipiului Alexandria, a fost instituită, conform legii, începând de la 1 ianuarie 2016, o taxă specială de salubrizare care se plăteşte de către toate persoanele fizice, care nu au încheiat contract în acest sens cu operatorul de salubritate. Persoanele fizice sunt obligate la plata acestei taxe în funcţie de proprietăţile deţinute şi locuite efectiv. Proprietarul locuinţei are obligaţia depunerii declaraţiei în vederea stabilirii taxei speciale de salubrizare, cuprinzând toate imobilele deţinute în proprietate.

Calculul taxei speciale de salubrizare pentru persoanele fizice se face pe baza declaraţiei de impunere a acestora. Taxa specială de salubrizare se plăteşte anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie şi  30 septembrie inclusiv.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.