Luis Popa: “Oamenii sunt receptivi şi până acum nu am întâmpinat nicio dificultate”
În ceea ce priveşte activitatea de management a deşeurilor în judeţul Teleorman, aceasta a devenit de la 1 august responsabilitatea unei companii recunoscute la nivel naţional pentru eficienţă şi standardele de performanţă foarte înalte. Deşi existau oarecare emoţii legate de felul în care oamenii vor reacţiona la începerea activităţii companiei în Teleorman, se pare că astfel de probleme nu au existat, ba dimpotrivă, oamenii s-au arătat foarte receptivi.
Potrivit directorului S.C. Polaris Holding, Luis Popa, prima zi de activitate a companiei în Teleorman a decurs fără niciun fel de probleme, mai ales în contextul în care administraţiile locale s-au oferit să sprijine demersurile de a face cunoscute populaţiei informaţii despre felul în care se va realiza managementul deşeurilor la nivelul judeţului nostru de acum înainte: “Am început activitatea de pe 1 august, aşa cum ne-am asumat şi am fost plăcut suprinşi de faptul că oamenii s-au arătat a fi foarte receptivi. Inclusiv primarii au decis să ni se alăture în demersul de a face cunoscute oamenilor informaţii despre modul în care ne vom desfăşura activitatea, astfel încât ei să înţeleagă unde trebuie aruncate deşeurile şi care va fi modalitatea în care ele vor fi colectate. Ca atare, pot spune că până acum chiar nu am întâmpinat nicio dificultate. Am avut şi vom avea în fiecare zi de acum înainte întâlniri de informare cu primari din toate zonele judeţului, pentru a pune la punct detalii legate de activitatea noastră. Sperăm ca şi pe viitor lucrurile să se desfăşoare la fel de bine în judeţul Teleorman şi oamenii să fie mulţumiţi de felul în care noi ne îndeplinim responsabilităţile asumate”.
Este de prisos să menţionăm importanţa pentru judeţul Teleorman a intrării în funcţiune a Sistemului Integrat de Management al Deşeurilor, finanţat prin programul de pre-aderare ISPA, care a avut ca obiectiv dezvoltarea infrastructurii de mediu pentru conservarea, protecţia şi îmbunătăţirea calităţii mediului în Teleorman, protejarea mediului şi a sănătăţii umane în judeţ în privinţa contaminării apei şi a solului provocate de actualul management inadecvat al deşeurilor solide, îmbunătăţirea peisajului din judeţ, ceea ce va duce la un confort mai mare al populaţiei şi va contribui la crearea unei zone mai atractive din punct de vedere turistic şi reducerea utilizării resurselor prin sortarea şi reciclarea deşeurilor municipale.
Şeful noului Depozit de la Mavrodin este Gheorghe Tănase, care a menţionat că, având în vedere felul în care arată depozitul în prezent şi funcţionalitatea acestuia, teleormănenii trebuie să fie extrem de optimişti cu privire la calitatea managementului deşeurilor din judeţ. Trebuie menţionat faptul că noul depozit are o suprafaţă de 28 de hectare, 20 dintre acestea fiind destinate depozitării efective a deşeurilor menajere solide. De asemenea, au fost construite în total 940 de puncte de pre-colectare în mediul rural şi urban. În vederea sprijinirii proiectului s-a constituit Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “Managementul Deşeurilor Teleorman” care are un număr de 77 de administraţii publice locale în componenţă până în prezent.