Sport

Poate şi datorită rezultatelor obţinute, ar trebui susţinut mai mult baschetul juvenil la nivel local!

În ultimii ani, instituţia care reprezintă Ministerul Sportului şi Tineretului în Teleorman, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, a stabilit calendarul sportiv al fiecărui sezon, în baza proiectelor transmise de asociaţiile judeţene pe ramură de sport, cluburi sau  asociaţii sportive. În ultimul timp s-a evidenţiat o creştere numerică a întrecerilor sportive, îndeosebi pentru unele discipline care până în urmă cu câţiva ani nu prezentau un interes prea mare “în ochii” DJST. În schimb, de două sezoane nu s-au mai organizat două competiţii de baschet care tindeau să devină tradiţionale şi chiar aveau un impact pe măsură.

În primul rând, este vorba de Cupa “BCT Alexandria” la baschet senioare, competiţie care era organizată de DJST Teleorman şi la care participau, pe lângă echipa de baschet senioare BCT Alexandria, echipe din Bulgaria sau din ţară. De asemenea, anul trecut nu s-a organizat nici întrecerea juvenilă Cupa Probaschet, care adunase deja câteva ediţii din anii trecuţi.

Cele două întreceri baschetbalistice se poate spune că au fost “omise motivat” de DJST Teleorman, mai ales că în Alexandria nu există în prezent o sală corespunzătoare, care să găzduiască o competiţie de baschet. Însă, din spusele antrenorului Mădălin Piperea, cel mai titrat antrenor pe care judeţul Teleorman l-a dat în baschetul românesc, “există o anume indiferenţă faţă de baschet”, motiv pentru care tehnicianul alexăndrean a spus că nu va mai participa la competiţiile organizate de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret.

Ca o concluzie, dat fiind faptul că în ultimii ani baschetul alexăndrean a avut cele mai bune în sporturile pe echipe la nivel naţional, poate că ar trebui acordată o atenţie mai mare acestei discipline, la nivel local.

B. Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.