Politic

Poate să piardă Pîrvulescu şefia PNL în Teleorman?

După ce Marin Almăjanu, preşedintele ales al liberalilor din judeţ, şi-a cam încheiat socotelile cu politica, dreapta teleormăneană a rămas pe mâna lui Eugen Pîrvulescu, acesta fiind numit de Centru preşedinte al PNL Teleorman. Numirea sa în funcţie nu a fost văzută cu ochi buni de mulţi dintre liberalii din judeţ, în contextul în care, în PNL, erau variante mai îndreptăţite să preia conducerea partidului, oameni politici cu experienţă în politică şi cu rezultate în spate.

Aşa cum era de aşteptat, după numeroase tentative de revoltă şi scurte mârâieli pe la colţuri, apele s-au liniştit, cel puţin aparent, în PNL. Eugen Pîrvulescu a rămas cu şefia organizaţiei din judeţ, a deschis lista pentru parlamentare şi s-a ales, la redistribuire, e adevărat, cu un mandat de senator din cele două ce au revenit Teleormanului.

Dar, cum orice interimat e provizoriu, iar la nivel naţional liberalii îşi vor alege preşedintele în prima parte a lunii iunie, şi în organizaţia judeţeană a PNL vor avea loc alegeri pentru conducerea partidului. Cel mai probabil, susţin surse din PNL, alegerile vor avea loc în luna mai, iar pentru prima funcţie aleasă din organizaţia din judeţ concurenţa este acerbă, mulţi dintre liberalii de frunte teleormăneni aspirând la şefia partidului.

Cum era de aşteptat, unul dintre candidaţi este Eugen Pîrvulescu, preşedintele în funcţie al liberalilor din judeţ. Senatorul PNL susţine că, după alegerile parlamentare şi interimatul la şefia partidului, „este normal şi firesc” să candideze la alegerile interne. Mai mult, susţine acesta, în cazul în care va fi ales preşedinte al PNL Teleorman, cu siguranţă va candida la una dintre funcţiie de conducere a partidului de la nivel central. Şi, deşi nu a confirmat, voci liberale susţin că Eugen Pîrvulescu s-ar putea alege cu funcţia de secretar general al PNL, în locul lăsat liber de Marian Petrache.

O altă candidatură la şefia PNL Teleorman este cea a liderului liberal de la Turnu Măgurele, Claudiu Crăcea. Vocalul consilier turnean a fost în cărţi pentru locul doi de pe lista de candidaturi a liberalilor pentru Camera Deputaţilor, la parlamentare, poziţie cu care s-a ales, în cele din urmă, Mihai Murar. Despre susţinerea de care se bucură Claudiu Crăcea în PNL Teleorman este de discutat, în condiţiile în care, în rândul liberalilor, sunt multe tabere şi, în timp ce unele voci susţin că este o variantă bună pentru şefia partidului, altele nici nu vor să audă de o eventuală candidatură a acestuia.

O a treia candidatură conturată deja este cea a fostului consilier judeţean Adrian Savu. După două tentative eşuate de a se alege cu un mandat de primar la Tătărăştii de Jos, în 2008 şi în 2016, Adrian Savu a ales să-şi încerce norocul la alegerile interne din partid, pentru funcţia de preşedinte, iar candidatura acestuia este văzută cu ochi buni de mulţi dintre primarii vechi ai liberalilor din judeţ.

Despre alte candidaturi se pot face, deocamdată, speculaţii. În rândul liberalilor din judeţ s-a discutat despre o posibilă candidatură a proaspăt intratului în partid, Florică Mara, acesta infirmând însă informaţia. Mai mult, despre Florică Mara, Eugen Pîrvulescu spune că şi-l doreşte într-o funcţie de conducere în echipa sa, în cazul în care va câştiga alegerile interne din partid.

O altă variantă vehiculată pentru cursa pentru şefia organizaţiei este cea a deputatei PNL Mara Calista. Despre tânăra liberală trimisă de la Centru pentru a candida la alegerile parlamentare în Teleorman se ştie că are o relaţie bună cu primarii PNL din judeţ, care ar susţine-o pentru o eventuală candidatură la conducerea partidului.

Este adevărat, până când liberalii teleormăneni îşi vor alege preşedintele mai este suficient timp pentru ca taberele să se repoziţioneze, dar şi pentru ca alte figuri marcante din partid să decidă dacă n-ar fi momentul oportun să-şi încerce norocul. Rămâne, aşadar, de văzut dacă Eugen Pîrvulescu poate să piardă şefia organizaţiei din judeţ a liberalilor. (Violeta Mocanu)

 

4 Comments

 1. Stie cineva ce face Almajanu?Si-a revenit complet?

 2. Care este starea de sanatate a lui Almajanu?Nu mai are nici osansa sa revina?

 3. Prea mare pălăria pt Pirvulescu
  El sa si aranjeze firmele falimentare, ningel, mega, Pefin, si apoi com vedea

 4. Casa de rugaciune AVENTISTA

  Domnul Parvulescu este senator datorita unor imprejurari,nu datorita meritelor personale.
  Sa nu uitam cum prin 2012 era presedintele filialei judetene a partidului lui mihai Ungureanu si era contra PNL care facea parte la acea vreme din din USL si lupta contra lui Basescu.
  Este presedinte interimar datorita jocurilor PNL la nivel central fara sa se tina cont de parerea organizatiei PNL Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.