Politic

PNL va iniţia, şi la nivelul judeţului Teleorman, campania naţională de informare cu privire la Pilonul II de pensii

Partidul Naţional Liberal (PNL) va iniţia, la nivelul judeţului Teleorman, o campanie de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la rolul şi importanţa Pilonului II de pensii, a anunţat joi, 17 mai, în cadrul unei conferinţe de presă senatorul PNL Eugen Pîrvulescu.

Potrivit preşedintelui PNL Teleorman, campania va avea loc în contextul în care actuala coaliţie de guvernare are „tentativa de naţionalizare a Pilonului II de pensii”.

„Este clar că subiectul este important pentru România şi pentru români şi este clar că PSD nu mai are de unde să tot ia bani, că se goleşte puşculiţa din care tot cheltuie, şi atunci sigur că va fi atacat Pilonul II de pensii”, a spus senatorul Eugen Pîrvulescu.

Prezent la conferinţa de presă ţinută la sediul organizaţiei judeţene a liberalilor,  preşedintele PNL Alexandria Mihai Murar a susţiut că în conturile celor peste patru milioane de români care au contribuit la Pilonul II de pensii se află, în prezent, nouă miliarde de euro.

„PNL declanşează o campanie de strângere de semnături pentru susţinerea unei iniţiative legislative prin care să se ajungă la o corectare a procentului de contribuţie pentru Pilonul II de pensii. PNL doreşte ca procentul de contribuţie pentru fondul de pensii să crească la 6%, în prezent fiind de 3,75%, iar în perspectivă să se ajungă la în anii următori, etapizat, la 8% prin contribuţia care revine Pilonului II. Actualmente pentru fondul de pensii fiecare salariat contribuie cu 25% din salariul brut. În 2008, PNL a modificat legislaţia şi toţi salariaţii cu vârsta de până la 35 de ani au primit acest privilegiu de a contribui la un fond de pensie suplimentară. Până în prezent, s-au adunat în conturile salariaţilor, sume considerabile (…) se consideră că s-a ajuns la un nivel mediu de 10.000 de lei pe cont, a precizat Mihai Murar.

Luând în considerare situaţia prezentă, banii vor putea fi încasaţi de salariaţii care au contribuit la Pilonul II de pensii, la vârsta de 65 de ani, într-o singură tranșă, în mai multe tranşe, dacă se optează pentru această variantă, sau pot fi lăsaţi moştenire urmaşilor de drept, a mai spus Mihai Murar.

Senatorul PNL Eugen Pîrvulescu a precizat că liberalii din judeţ au pregătite 50.000 de pliante pe care cei 50 de voluntari care vor lua parte la campanie le vor împărţi în tot judeţul. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.