Politic

În PNL Teleorman, rezultatele de la locale vor da locurile eligibile pentru parlamentare

Nu vor mai exista parităţi pentru foştii membri PNL şi foştii membri PDL ca reprezentare pe listele noului PNL la alegerile  parlamentare, în condiţiile în care, între timp, au avut loc alegerile locale, a declarat copreşedintele PNL Vasile Blaga referitor la modul în care vor fi făcute listele de candidaturi pentru laegerile parlamentare din toamna acestui an.

„Nu de pe poziţiile astea plecăm, pentru că toţi suntem liberali. Am plecat de la ideea că nu mai pot fi parităţi şi vă explic de ce: între timp au fost alegerile locale, au fos aleşi 1.086 de primari. Noi aveam doar 750 de primari. Am primit 300 de primari în plus, am câştigat. Evident că primarii sunt membri în BP judeţene şi nu pot să spun că un primar nu va fi, dar va fi unul de la vechiul PDL că îmi place mie de el. Nici pe departe”, a declarat Blaga, întrebat dacă există posibilitatea unei parităţi ca reprezentare pentru foştii liberali şi foştii democraţi liberali pe listele noului PNL.

De asemenea, a mai precizat liderul PNL, pe listele de candidaturi pentru parlamentare, locurile considerate eligibile vor fi diferite de la o organizaţie la alta şi că, din moment ce vor fi depuse liste pentru 42 de judeţe, vor fi 84 de liberali „cap de listă”, explicând că asta implica un scor de 15%.

„Va depinde de fiecare organizaţie câte locuri vor fi eligibile. Un lucru este simplu în politică, totul este pe adunare, scorul partidului va fi suma rezultatelor organizaţiilor. Într-un judeţ în care PNL are acum 7 parlamentari, partidul va trebui să obţină un scor de 70%”, a declarat Vasile Blaga.

Astfel că, în condiţiile în care, în actuala legislatură, liberalii din judeţ au trei parlamentari (deputaţii Marin Almăjanu şi Lucian Militaru şi senatorul Crin Antonescu), mergând pe logica copreşedintelui PNL, liberalii teleormăneni ar trebui să obţină un scor de 30% la alegerile parlamentare.

În ceea ce priveşte judeţul Teleorman, după scrutinul pentru locale, liberalii, deşi au în spate două partide, s-au ales cu 28 de primării, 11 mandate de consilieri judeţeni şi mai multe majorităţi în consiliile locale, în special acolo unde sunt primari PNL.

Dintre cei 28 de edili ai liberalilor teleormăneni, 11 vin din rândul vechiului PD-L, respectiv cei de la Cervenia, Dideşti, Drăgăneşti de Vede, Drăgăneşti de Vlaşca, Lisa, Mârzăneşti, Mereni, Plosca, Suhaia, Troianul şi Viişoara, în timp ce 17 vin din rândul vechiului PNL, respectiv Botoroaga, Bragadiru, Bujoru, Buzescu, Ciolăneşti, Cosmeşti, Dracea, Furculeşti, Moşteni, Năsturelu, Peretu, Poeni, Răsmireşti, Sfinţeşti, Siliştea Gumeşti, Tătărăştii de Sus şi Vârtoape.

Aşadar, în condiţiile în care, pentru organizaţia din judeţ a liberalilor, sunt considerate ca fiind eligibile un loc pentru Camera Deputaţilor (cel mai probabil liberalii urmând să se aleagă cu un al doilea mandat doar prin redistribuire, în cazul obţinerii celui mai mare rest la nivel naţional) şi un loc pentru Senat, luând în calcul rezultatele de la alegerile locale, cel mai probabil, candidaturile considerate eligibile vor proveni din rândul vechilor liberali. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. la PERET LA almajanu’. ALMAJENE ,ALMAJENE ce cal erai si ce gloaba ai devenit. Dumnezeu nu bate cu parul

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.