Politic

PNL și PSD și-au dat mâna la Videle – Valentin Popescu, Angelică pentru videleni, este noul viceprimar

Cu 17 voturi „pentru” din totalul de 17 exprimate, noul viceprimar al orașului Videle a fost ales, marți, Valentin Popescu, din partea PNL. O singură propunere a fost făcută în cadrul ședinței, respectiv consilierul PNL Valentin Popescu, semn că la Videle adversarii politici au îngropat securea războiului și și-au dat mâna, „pentru binele orașului”, după cum însuși președintele PNL Teleorman a susținut în scurtul discurs de la finalul votului pentru funcția de viceprimar. Inclusiv senatorii Eugen Pîrvulescu și Dănuț Cristescu au lăsat „la o parte orgoliile și ambițiile” și au stat alături la masă, la ședința Consiliului Local Videle, în care a fost ales, în sfârșit, viceprimarul orașului.

Iar susținerea celor trei partide pentru Valentin Popescu, Angelică pentru majoritatea videlenilor, nu este tocmai de neînțeles, la o analiză mai atentă, având în vedere că alesul liberal s-a plimbat atât prin PSD, cât și prin ALDE, în trecut. În 2016, Valentin Popescu părăsea PSD pentru a se alătura ALDE, cu scopul de a candida la funcția de primar. În cele din urmă, a ajuns la PNL, partid care îi îndeplinește visul, cel puțin pe jumătate, oferindu-i funcția de viceprimar al orașului Videle.

Despre același Valentin Popescu, gurile rele spuneau, înaintea localelor din 2016, că ar fi varianta susținută de fostul premier Viorica Dăncilă pentru funcția de primar al orașului, în perioada în care relația acesteia cu primarul Nicolae Bădănoiu nu era tocmai bună.

În urma alegerilor locale din septembrie, în Consiliul Local Videle, din cele 17 mandate de consilieri, opt au revenit PSD. Celelalte nouă mandate s-au împărțit între PNL, care și-a adjudecat patru mandate, și ALDE, care a câștigat cinci mandate în forul de decizie. Discuțiile despre cine se va alege cu funcția de viceprimar au fost numeroase, niciunul dintre cele trei partide care au intrat în Consiliul Local nefiind dispus să cedeze. De altfel, la Videle au fost făcute inclusiv amenințări cu excluderea din partid dacă votul va fi dat într-o altă direcție decât cea stabilită de formațiunea politică.

2 Comments

  1. Ce interes a avut PSD Teleorman ,sa puna un viceprimar PNL la Videle ? Pt. ca PSD Teleorman , nu face miscari politice , fara un plan !

  2. Norocul lui Popescu că nu mai e la psd că îl dădea Bădänoiu și pe ăsta afară. Are 2 pe tușă până acum. Și dacă era la alde îl dădea Militaru că și asta are damblaua asta. S a plimbat și Popescu pe la toate partidele, mai are Aur si e gata. Militaru l a dat pe ala care pe care îl adusese cu surle și trîmbițe de la psd, al lui Bădänoiu. 😃.Nici aici nu se știe că e la mâna lui Pârvulescu care a câștigat lupta cu Barbu și ăla micu deputat Gogan . Pariu că ăștia paradesc tot? Dacă nu pleacă ei , in alta parte la fortul 13.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.