Politic

PNL se joacă de-a guvernarea; Cîțu fuge de responsabilitate

În plină pandemie de coronavirus declarată de Organizația Mondială a Sănătății și cu 18 cazuri de infecție cu COVID-19 confirmate într-o singură zi, în România, Partidul Național Liberal își permite să se joace de-a guvernarea, iar premierul desemnat, Florin Cîțu și-a depus mandatul chiar înainte de votul de învestire din Parlament.

Depunerea mandatului a fost făcută în condiţiile în care şansele ca Guvernul să fie votat erau foarte mari, dată fiind necesitatea unui Executiv stabil, care să gestioneze situația dificilă în care se află țara în prezent.

Iresponsabilitate fără margini? Foarte posibil, judecând după contextul în care a venit decizia premierului desemnat de a-și depune mandatul: suntem în plină pandemie de coronavirus, instituțiile statului își restrâng activitatea, Avocatul Poporului cere președintelui să declare stare de urgență, oamenii sunt panicați, materiale dezinfectante se găsesc din ce în ce mai puține…

Strategie pentru ca liderul liberal Ludovic Orban să nu rămână, încă o dată, pe dinafară? La fel de posibil, judecând după contextul în care s-a pricopsit Florin Cîțu cu mandatul de premier desemnat în brațe. Liberalii erau convinși că social-democrații nu vor da, sub nicio formă, votul de încredere unui Guvern condus de “chiparosul” Florin Cîțu, iar mutarea era, în fond, încă un pas spre organizarea mult doritelor anticipate.

Însă, ghinion, și-a făcut apariția coronavirusul, care pare că le-a încurcat planurile liberalilor. Liberali care visează, încă, la anticipate, în loc să se ocupe de criza care cuprinde încet, dar sigur, întreaga țară.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.