Politic

PNL a rămas în afara Biroului Electoral Judeţean. Liberalii n-au respectat termenul prevăzut de lege pentru a-şi desemna reprezentantul

p-v-completare-partide-parlamentare-etapa-i-3După ce componenţa Biroului Electoral Judeţean constituit în vederea alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, de pe 11 decembrie, a fost desemnată vineri, 30 septembrie, potrivit dispoziţiilor art.13 alin.(5) din Legea nr.208/2015, cu modificările şi completările ulterioare, în termen de 48 de ore de la data constituirii birourilor electorale de circumscripţie, partidele politice şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care au grup parlamentar propriu în cel puţin una din Camerele Parlamentului au avut sarcina de a comunica, în scris, birourilor electorale de circumscriptie, numele şi prenumele reprezentanţilor lor care vor face parte din acestea. De asemenea, potrivit legislaţiei în vigoare, comunicările transmise după acest termen nu se iau în considerare.

În termenul prevăzut de lege, au fost înregistrate la B.E.C.J. nr. 36 Teleorman propunerile pentru reprezentanţii PSD, Vlad Eugen Ovidiu (titular) şi Ghiulea Alexandru Marian (rezervă), reprezentanţii UNPR şi PMP, Ene Nicolae (titular) şi Barbu Maria Ioana (rezervă), şi reprezentantul ALDE, Bunea Ana-Maria (titular).

„Potrivit adresei nr.3891/16.08.2016 a Senatului, precum şi adresa nr.2/5893/15.09.2016 a Camerei Deputaţilor, se constată că partidele politice parlamentare şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care pot desemna reprezentanţi în Biroul Electoral de Circumscripţie nr.36 Teleorman sunt: Partidul Social Democrat (PSD); Partidul Naţional Liberal (PNL); Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR); Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE); Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR); Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale. Biroul Electoral de Circumscripţie nr.36 Teleorman se completează cu reprezentanţii partidelor politice parlamentare şi ale organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care au grup parlamentar propriu în cel puţin una din Camerele Parlamentului, conform prevederilor art.13 alin.(7) din Legea nr.208/2015, cu modificările şi completările ulterioare, cu următorii: Vlad Eugen Ovidiu, reprezentant Partidul Social Democrat, Ene Nicolae, reprezentant Uniunea Naţională pentru Progresul Romaniei, Bunea Ana-Maria reprezentant Partidul Alianţa Liberalilor si Democraţilor”, se arată în procesul verbal încheiat cu ocazia completării Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 36 Teleorman.

În ceea ce priveşte aripa liberală din judeţ, liberalii teleormăneni au rămas fără reprezentant în Biroul Judeţean de Circumscripţie Electorală Teleorman, propunerea PNL, în persoana liberalului Dan Popescu, fiind înregistrată după expirarea termenului prevăzut de lege.

„Potrivit prevederilor art.13 alin.(5) teza finala din Legea nr.208/2015, cu modificările şi completările ulterioare, comunicarea P.N.L. – Filiala Judeţeană Teleorman privind desemnarea reprezentantului P.N.L. în Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 36 Teleorman, transmisă în data de 03 octombrie 2016, la ora 13.20, şi înregistrată la B.E.C.J nr. 36 Teleorman sub nr.8/03.10.2016, nu va fi luată în considerare”, se mai arată în procesul verbal.

De asemenea, potrivit procesului verbal încheiat cu ocazia completării Biroului Electoral de Circumscripţie, nu s-au formulat obiecţiuni cu privire la modalitatea de completare a B.E.C.J. nr.36 Teleorman.

 

Eugen Ovidiu Vlad a fost desemnat purtător de cuvânt al B.E.J.

 

Pe lângă reprezentanţii partidelor politice, Biroul Electoral de Circumscripţie Electorală nr.36 Teleorman a fost completat şi cu reprezentantul Autorităţii Electorale Permanente. În acest sens, Emanuel Palea a fost desemnat reprezentantul AEP în cadrul Biroului Electoral Judeţean constituit în vederea alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, de pe 11 decembrie.

„Potrivit prevederilor art. 13 alin.(3) din Legea nr.208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputatilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările si completările ulterioare, astăzi, 1 octombrie 2016, ora 11.00, Biroul Electoral de Circumscripţie nr.36 Teleorman se completează, potrivit Hotărârii A.E.P. nr.35/28.092016, cu reprezentantul Autorităţii Electorale Permanente, domnul Palea Emanuel”, se arată în procesul verbal privind completarea BECJ nr. 36 cu reprezentantul AEP.

De asemenea, în aplicarea prevederilor Regulamentului de organizare şi funcţionare a birourilor electorale constituite la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2016, aprobat prin Hotărârea nr. 1/H/16.09.2016 a Biroului Electoral Central, Ovidiu Eugen Vlad a fost desemnat purtător de cuvânt al Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 36 Teleorman. (Violeta Mocanu)

2 Comments

  1. Port face un scenariu:incompetentii de la noul PNL s-au lasat la mana Pd-listilor si acestea i-au sabotat,sa le demonstreze ca ei sunt aripa buna!

  2. Ce sa le ceri la nesitiutorii de la PNL care de fapt sunt PDL-isti condusi din umbra de penalul Nitulescu!
    Oameni ca Titirisca,Murar,Nitulescu,Barbu, nu au ce cauta in PNL originea lor este in PDL!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.