Politic

PNL Orbeasca își “omoară” candidatul la primărie din interior

Încă din luna ianuarie, PNL Teleorman anunța că a fost desemnat candidatul pentru Primăria comunei Orbeasca, în persoana lui Marian Necșuțu, fiind una dintre primele nominalizări pe care filiala județeană liberală le făcea pentru alegerile locale ce vor avea loc în data de 9 iunie 2024.

Necșuțu este un cunoscut fermier și om de afaceri din zonă, iar conducerea județeană a partidului își exprima, la vremea respectivă, convingerea că acesta va aduce schimbarea la Orbeasca: “Avem nevoie de oameni serioși, corecți, cărora le pasă de toți cetățenii și care au demonstrat că pot face performanță. Suntem convinși că oamenii vor vota schimbarea, iar Primăria Orbeasca va fi liberală. Îi dorim succes și multă putere de muncă”.

Dacă “de la județ” mesajul de susținere a fost unul clar, se pare că nu același lucru se întâmplă și în interiorul organizației locale a PNL. Recent, un alt membru liberal din Orbeasca și-a anunțat intenția de a candida pentru primărie și de a se bate cu propriul coleg de partid. Este vorba de Mircea Oprea, care într-un “auto-laudatio” filmat și postat pe o rețea de socializare, le spune locuitorilor din comună cât de bun este el și cât de rău este colegul său, Necșuțu. Nici că ar putea fi ceva mai simplu pentru actualul primar, pesedistul Gheorghe Budică, decât să stea și să se uite, cu popcorn și băutură răcoritoare (cum zicea fostul său șef, Victor Ponta), cum se sabotează liberalii între ei.

Oprea a mai candidat, de altfel, pentru funcția de primar al comunei Orbeasca în anul 2016, când a reușit “performanța” unui uluitor scor de 16%, mai precis 568 de voturi. Să precizăm că Orbeasca este cea mai mare comună din Teleorman, la recensământul din 2021 numărând 6472 de locuitori, în scădere, totuși, față de anii anteriori.

Tot în aceeași filmare, Oprea face și o preselecție pentru consilieri locali, pe care spune că și i-ar dori lângă el, dar pe care tot el îi exclude pentru că s-au alăturat celuilalt candidat. Cu alte cuvinte, el ar cam vrea, dar nu prea are cu cine…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.