Politic

PNL nu renunţă la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu. Eugen Pîrvulescu: „Moţiunea are şanse să treacă, sunt nemulţumiri în ambele tabere de la putere”

Liberalii nu renunţă la moţiunea de cenzură la adresa guvernului Sorin Grindeanu, chiar dacă OUG 13/2017 de modificare a Codului Penal şi de Procedură Penală a fost abrogată de Executiv.

„Este o situaţie de emoţie socială şi ea trebuie tratată democratic şi cu raţiune. Faptul că Guvernul a abrogat ordonanţa înseamnă că a recunoscut că a greşit. Acest lucru este foarte clar. Însă mutarea atenţiei de la guvern la parlament, unde PSD-ALDE au majoritate, nu rezolvă problema de fond. Pentru ca această emoţie să fie temperată, este nevoie de garanţii din partea domnilor Dragnea, Grindeanu şi Tăriceanu, că au înţeles mesajul străzii, că nu vor adopta măsuri pentru salvarea protejaţilor politici şi că nu vor întreprinde măsuri care să slăbească acţiunea Justiţiei. Oamenii aşteaptă garanţii că astfel de derapaje de la egalitatea în faţa legii, stat de drept cu instituţii puternice nu se vor mai repeta”, a declarat preşedintele interimar al PNL Raluca Turcan.

Şi senatorul PNL Teleorman Eugen Pîrvulescu se declară optimist în ceea ce priveşte trecerea moţiunii de cenzură împotriva guvernului PSD, liderul liberalilor teleormăneni fiind de părere că vor fi parlamentari PSD şi ALDE care vor vota favorabil.

„Sunt şanse mari ca moţiunea de cenzură să treacă pentru că sunt acumulate nemulţumiri în ambele tabere de la putere, atât în cea PSD, cât şi în cea ALDE. Sunt colegi parlamentari nemulţumiţi de politica dusă de Guvern, în special senatori şi deputaţi de la ALDE. Sunt oameni care au înţeles că votanţii lor nu au ieşit la urne pe 11 decembrie pentru aceste legi revoltătoare”, a declarat senatorul PNL Eugen Pîrvulescu, unul dintre semnatarii moţiunii de cenzură.

După citirea în şedinţa de plen comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului luni, 6 ianuarie, votul final pentru moţiunea de cenzură a PNL şi USR împotriva Guvernului Grindeanu va fi dat după adoptarea bugetului de stat pe 2017.

„Astăzi (n.r. luni, 6 ianuarie) va fi citită moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu în şedinţa de plen comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului. Ulterior, după adoptarea bugetului de stat pe anul 2017, va fi dat şi votul final. Acest lucru se va întâmpla, cel mai probabil, spre finalul acestei săptămâni. Bineînţeles că va exista în prealabil şedinţa Birourilor Permanente Reunite pentru a fixa data de dezbatere, inclusiv cu timpii alocaţi pentru dezbatere şi vot”, a mai explicat senatorul Eugen Pîrvulescu.

PNL şi USR au depus miercuri, 1 februarie, la Camera Deputaţilor, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, care conţine mai multe critici la adresa coaliţiei PSD-ALDE, iar textul acesteia a fost semnat de 124 de parlamentari ai opoziţiei. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. PSD – partidul urmasilOr tortIOnarului VISINESCU, dar si PNL vine CU acesti impostori de talia lui PARTULESCU.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.