Politic

PNL forţează formarea unei noi majorităţi şi în Camera Deputaţilor – Militaru: „Purtăm discuţii cu colegi deputaţi, inclusiv cu deputaţi de Teleorman”

După negocierile intense pentru formarea unei noi majorităţi în Senat, în spaţiul public, au devenit de notorietate discuţiile pe care liberalii le poartă pentru formarea unei majorităţi şi în camera inferioară a Parlamentului.

„Am plecat cu PNL cu 165 de deputaţi şi nu mai avem decât o sută. Au plecat la PSD, la UNPR şi PMP. Nu e corect să lăsăm ţara pe mâna lui Ponta până în 2016. Eu altă soluţie pe lumea asta, ca să dai jos un guvern, nu am auzit decât să votezi o moţiune şi cineva să voteze ca să cadă guvernul. Trebuie un număr de parlamentari să bage o biluţă albă în urna albă. Cum sunt ei, cu pete gri, că au plecat, că s-au dus, ăia sunt cu care trebuie să discutăm, că pe alţii nu-i avem”, a declarat deputatul Nini Săpunaru, copreşedinte PNL Vrancea.

Contactat teleofonic, deputatul PNL Lucian Militaru a confirmat spusele colegului său şi a precizat că, la fel ca în Senat, se poartă discuţii şi în Camera Deputaţilor pentru formarea unei noi majorităţi parlamentare.

„Pot să vă spun că nu va mai dura mult şi PNL va avea majoritate şi în Camera Deputaţilor. Având în vedere că este o procedură în curs, nu pot să vă dau nume concrete, însă pot să vă spun că purtăm discuţii cu colegi deputaţi, inclusiv cu deputaţi de Teleorman. Noi urmărim ca ei să voteze moţiunea de cenzură, nu neapărat să se alăture grupului PNL”, a declarat deputatul Lucian Militaru.

În Teleorman, PSD are patru deputaţi, respectiv Cătălina Ştefănescu, Liviu Dragnea, Valentin Boboc şi Adrian Simionescu, PNL este reprezentat în Cameră de Marin Almăjanu şi Lucian Militaru, UNPR de Alin Bucur, iar PLR de Ică Florică Calotă. Având în vedere că cei patru deputaţi PSD, deputatul UNPR şi deputatul PLR sunt în alianţa de guvernare, este foarte interesant de văzut care dintre ei joacă la două capete şi vrea actualul Guvern în afara Palatului Victoria. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.