Politic

În PNL, cineva minte. Lucian Militaru spune că Eugen Pîrvulescu ştia despre demisia sa din structurile de conducere ale partidului

După ce, la începutul săptămânii trecute, Eugen Pîrvulescu a preluat preşedinţia unică a organizaţiei judeţene a liberalilor teleormăneni, a fost votată şi o nouă componenţă a Biroului Permanent Judeţean, în care liberali cu state vechi în partid nu s-au mai regăsit. Gurile rele spun că intenţia noului lider liberal a fost aceea de a-şi elimina contestatarii din partid şi, având în vedere că cei excluşi din noua componenţă a BPJ sunt, de altfel, cei cu care Eugen Pîrvulescu a avut discuţii mai puţin cordiale de-a lugul timpului, faptul că acesta a vrut să-şi taxeze adversarii pare destul de plauzibil.

După excluderea din noul BPJ, atât George Drăghici, cât şi Adrian Savu, doi dintre liberalii cu vechime în partid, s-au retras din Consiliul Local Alexandria, respectiv din Consiliul Local Tătărăştii de Jos. De altfel, voci din partid susţin că, în perioada următoare, alţi liberali care nu sunt de acord cu politica dusă de noul preşedinte PNL vor face pasul în spate în partid sau chiar că vor face pasul în afara PNL.

Pe de altă parte, deşi calitatea de deputat îi garantează automat prezenţa în structurile de conducere ale partidului, inclusiv în BPJ, structură a cărei nouă componenţă a tulburat apele în partid, şi Lucian Militaru a decis să facă un pas în spate şi s-a retras din toate funcţiile deţinute în structurile de conducere PNL, rămânând, cel puţin deocmadată, simplu membru de partid.

Şi, contrar declaraţiilor preşedintelui PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, care susţine că nu a ştiut nimic nici despre demersul deputatului liberal, la fel cum nu a ştiut nimic nici despre demisiile celor doi consilieri locali, Lucian Militaru susţine că l-a informat pe acesta despre decizia sa de a se retrage atât din Comitetul Judeţean Executiv al PNL, cât şi din Biroul Permanent Judeţean al partidului.

Despre motivul care a stat la baza retragerii sale, Lucian Militaru spune că a fost un demers necesar, în condiţiile în care nu se mai regăşte în noua formulă a conducerii liberale şi, totodată, convingerile sale politice nu coincid cu cele ale noului şef PNL.

De altfel, Lucian Militaru critică atitudinea pe care Eugen Pîrvulescu a adoptat-o faţă de cei doi consilieri locali demisionari ai PNL, George Drăghici şi Adrian Savu, susţinând cu preşedintele partidului a accceptat mult prea repede decizile acestora şi nu a încercat să facă nimic pentru a-i ţine în consiliile locale în care au primit votul de încredere al electoratului. (Violeta Mocanu)

5 Comments

 1. Laurentiu

  Bine zis fost.Si asa sa rămână.Sunt cimitirele pline de oameni de neînlocuit .

 2. Nostradamus

  Comunist , necomunist , deputatul Militaru , fost primar al orasului Videle , fost presedinte al Organizatiei Judetene a PDL , este o persoana cunoscuta in Judet si nu a fost implicat in dosare penale sau acuzat de fapte de coruptie. Daca PNL trebuia sa scape de Militaru ca sa ramana cu Raluca Fedeles , Cula sau eternul Iliescu sau noul secretar general , fost securist , fost UNPR , fost ALDE, fost ce-a fost ….. este o gluma marca Pirtulescu!

 3. Era si cazul ca PNL-ul sa scape de Militaru , aceasta fosila comunista care a facut politica doar in interes personal

 4. Dan FIERU-Scarbit

  In PNL, toata lumea minte cum respira, manaca rahat cu polonicul, parca toti distrusii, fufele si gunoaiele s-au adunata aici la noi in P.N.L.!!!

 5. Epurare adventisto-agroindustriala 😀

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.