Politic

PNL a desemnat doi reprezentanți în Adunarea Generală a Asociaților EUROBAC; PSD anunță că va ataca hotărârea în contencios administrativ

Consilierii PNL, care dețin majoritatea în Consiliul Județean Teleorman, au votat, luni, pentru desemnarea a doi reprezentanți din partea partidului în Adunarea Generală a Asociaților EUROBAC, în timp ce propunerea PSD nu a întrunit numărul necesar de voturi, cu toate că, spune Adrian Gâdea, există un articol în Codul Administrativ care prevede că ar trebui respectată configurația politică, astfel că cele două mandate ar trebui împărțite între PNL și PSD.

De altfel, prin vocea consilierului județean Eugen Vlad, PSD a anunțat că va ataca în contencios administrativ hotărârea prin care au fost desemnați cei doi reprezentanți ai Consiliului Județean în AGA EUROBAC Turnu Măgurele, ambii din partea PNL, respectiv Adrian Simionescu și Georgeta Simion.

Propunerea PSD pentru AGA EUROBAC, consilierul județean Marian Petculescu, a întrunit un număr de 16 voturi „pentru” și 17 „împotrivă”.

„Există articolul 186 din Codul administrativ care stipulează în mod clar și expres că atunci când vorbim de numirea unor colegi în adunările generale ale asociațiilor trebuie respectată configurația politică. Scrie destul de clar acest lucru. (…) Cu ani în urmă, când s-a pus problema desemnării reprezentanților Consiliului Județean în anumite consilii de administrație, deși la momentul respectiv PSD avea majoritate, s-a respectat acest algoritm politic – la toate acele propuneri, inclusiv ATOP, inclusiv desemnarea reprezentanților în consiliile de administrație la școli, la bibliotecă, la muzeu, deși exista majoritate PSD, s-a ținut cont de acest algoritm politic, iar eu asta am încercat să le explic colegilor consilieri județeni – și anume că trebuie respectat algoritmul politic. Este vorba de doi colegi numiți de Consiliul Județean, raportându-ne la acest articol, 186 mi se părea normal ca unul să fie propus de către PNL și al doilea de către PSD. Domnul Eugen Vlad, un om cu experiență, și-a amintit ce am spus și eu mai devreme, și anume că acest algoritm politic a fost respectat și atunci când PSD avea majoritate și a spus, de asemenea, că va ataca această hotărâre, pentru că nu poți trata subiecte de acest gen cu dublă măsură”, a spus Adrian Gâdea, care a precizat și că susține demersul social-democratului Eugen Vlad, și anume acela de a ataca în contecnios administrativ hotărârea menționată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.