Politic

PMP şi UNPR n-au fuzionat în Teleorman

pmp2Fuziunea dintre PMP şi UNPR, decisă la nivel naţional încă de la jumătatea lunii iulie, nu s-a realizat şi la nivelul judeţului Teleorman, a explicat Adrian Florescu, preşedintelele organizaţiei judeţene a PMP, în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc joi, 15 septembrie. Alături de consilierul judeţean Teodor Ogrăzeanu, vicepreşedintele PMP Teleorman Marian Popa şi responsabilul departamentului de comunicare al partidului, Donia Dobre, Adrian Florescu a precizat care sunt priorităţile partidului pentru perioada următoare, în condiţiile în care în aproximativ trei luni vor avea loc alegeri parlamentare.

 

„După ce s-a parafat fuziunea la nivel central, împreună cu prietenii din UNPR trebuia să purcedem la fuziune şi în judeţ, în Teleorman. Nu vă ascund faptul că au avut loc întâlniri cu foştii membri ai UNPR, pe lângă cea de la Congres, de asemenea am avut şi două întâlniri private cu domnul Florică Mara şi am discutat cumva posibilitatea ca aceste două partide să fuzioneze şi în judeţul Teleorman. Florică Mara a avut, să zicem, unele dezamăgiri personale faţă de rezultatul pe care l-a obţinut în alegerile locale şi, de la bun început, mi-a spus că doreşte să aibă o perioadă de reflexie şi că este posibil să nu mai vrea să facă politică în continuare. I-am lăsat un răgaz, un timp de gândire colegului şi prietenului meu Florică Mara pentru a ajunge la o concluzie, împreună cu partidul domniei sale. Am rămas cumva în aceeaşi situaţie şi după cea de-a doua întâlnire, în asensul că încă nu s-a decis dacă va merge mai deprate cu acest proiect politic. În momentul de faţă nu avem niciun semn de la foştii membri UNPR că doresc să intre în rândurile Partidului Mişcarea Populară”, a explicat Adrian Florescu, preşedintele PMP Teleorman.

Pe de altă parte, preşedintele organizaţiei judeţene a PMP a precizat că partidul politic pe care îl conduce la nivel de judeţ se organizează pentru alegerile parlamentare ce vor avea loc pe 11 decembrie, în acest sens fiind stabilită şi componenţa Consiliului Executiv Judeţean, cu rol de a coordona activitatea PMP la nivelul judeţului. Referitor la membrii Consiliului Executiv Judeţean, Adrian Florescu a precizat că locurile ce reveneau, oficial, UNPR după fuziune vor rămâne neocupate până la începutul campaniei electorale.

„Vom stabili componenţa Consiliului Executiv Judeţean, care are rolul de a coordona activitatea PMP la nivelul judeţului Teleorman, mai ales că pe 11 decembrie vor avea loc alegerile parlamentare şi, practic, în scurt timp vom intra în precampania electorală pentru aceste alegeri. Cu toate acestea, şi eu, dar şi colegii mei am decis să lăsăm locurile neocupate din Consiliul Executiv Judeţean pentru cei din UNPR. Adică vom ocupa doar locurile ce ne reveneau nouă după fuziune, iar poziţia de prim-vicepreşedinte, care revenea automat UNPR, cea de secretar general adjunct, patru funcţii de vicepreşedinţi şi patru funcţii de secretari executivi, în total zece funcţii în Consiliul Executiv Judeţean vor rămâne libere până la începutul campaniei electorale. Dacă există foşti membri UNPR, lideri sau nu neapărat, care doresc să facă parte din proiectul PMP în Teleorman sunt bine veniţi alături de noi”, a precizat Adrian Florescu.

Uniunea Naţională pentru Progresul României şi Partidul Mişcarea Populară au fuzionat, oficial, sub votul unanim al celor peste 2.500 de delegaţi care au participat miercuri, 20 iulie, la congresul de la Palatul Parlamentului, în urma căruia partidul “interesului naţional” a dispărut, fiind absorbit de Partidul Mişcarea Populară. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. Sunteti morti inainte de a va naste!Dupa felul cum se comporta presedintele partidului”interesului national”asta este concluzia care apare la orizont. Florica Mara care si el a fost un traseist se pare ca aceasta absortie nu prea i-a cazut bine si asa cum chiar el afirma se gandeste sa numai faca politica. Trist dar adevarat!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.