Politic

PMP şi UNPR fuzionează şi în Teleorman. Adrian Florescu: „Mă bucur că cei de la UNPR au decis să ni se alăture”

Preşedintele PMP Traian Băsescu şi preşedintele UNPR Valeriu Steriu au anunţat împreună, marţi, 12 iulie, fuziunea prin absorbţie dintre PMP şi UNPR. Denumirea noului partid va rămâne Partidul Mişcarea Populară, va fi condus de fostul preşedinte Traian Băsescu şi îşi va păstra însemnele. De asemenea, potrivit anunţului făcut, fiecare partid va avea câte doi prim-vicepreşedinţi şi câte un preşedinte executiv.

Liderii celor două formaţiuni politice, Valeriu Steriu şi Traian Băsescu, au anunţat că au ajuns la un acord, după negocieri care au durat două săptămâni, în urma cărora progresiştii au câştigat jumătate din funcţiile de conducere la nivel central şi în filialele judeţene.

Congresul de fuziune va avea loc săptămâna viitoare, când se va alege un preşedinte comun şi patru prim-vicepreşedinţi, cei de la PMP fiind Cristian Diaconescu şi Sigfried Mureşan.

În acelaşi timp, potrivit fostului preşedinte Traian Băsescu, fiecare dintre cele două formaţiuni îşi va menţine în adminisraţia locală alianţele deja încheiate pentru conservarea unor funcţii in Consiliile judeţene sau de viceprimari fie cu PSD, fie cu PNL.

“Va fi o distribuţie echilibrată a puterii în teritoriu. Pentru că analiza pe care o facem de două săptămâni ne arată că acolo unde Partidul Mişcarea Populară este puternic, sunt slăbiciuni mai mari la UNPR, şi unde Partidul Mişcarea Populară este slab, a avut rezultate slabe la alegeri, este mai puternic UNPR. Avem o soluţie echilibrată de 50% – 50%. Vă mai pot spune că PMP-ul actual are doi prim-vicepreşedinţi, noul partid va avea patru prim-vicepreşedinţi pe care îi va desemna UNPR până miercuri. Drept pentru care, în conformitate cu statutul nostru, am semnat cu domnul preşedinte Steriu acordul de fuziune”, a declarat Traian Băsescu.

În ceea ce priveşte judeţul Teleorman, preşedintele PMP Adrian Florescu a declarat că fuziunea cu partidul condus la nivel de judeţ de Florică Mara este binevenită şi că proiectul va fi, cu siguranţă, unul menit să echilibreze scena politică teleormăneană.

“Am primit cu bucurie vestea că s-a întâmplat aşa, că discuţiile dintre cele două partide s-au încheiat prin această fuziune, mă bucur că cei de la UNPR au decis să ni se alăture şi să pună umărul la acest proiect care am convingerea că va fi unul de succes, atât la nivel naţional, cât şi nivelul judeţului Teleorman. Eu am o relaţie foarte bună cu Florică Mara, suntem buni prieteni şi, cu siguranţă, vom face treabă foarte bună şi din poziţia de parteneri politici”, a declarat Adrian Florescu, referitor la fuziunea cu UNPR.

De asemenea, a mai precizat preşedintele PMP Teleorman, deocamdată este prematură o discuţie despre modul în care vor fi împărţite funcţiile în organizaţia judeţeană, după fuziunea cu UNPR, însă este cert faptul preşedinţia organizaţiei va rămâne la partidul care a obţinut un scor mai bun în alegeri, în cazul judeţului Teleorman, la PMP. (Violeta Mocanu)

2 Comments

  1. Basescu si Oprea, cele mai mari mizerii de oameni pe care i-a avut Romania, isi dau iar mana intru cat mai multe faradelegi, sum atenta oblatuire alexandreana a tarcovnicului ungur, vanzator de sicrie, Ervin Zmelc!

  2. Manea-Birlic

    La Rosiori echipa de CLOWNI, Creti-NUTZU+Dina-Kovacsi=LOVE este refacuta, maestrul Berchechet, cu Gica Untureanu cu alcoolemia mare, joobileaza!!!!Lipsesc Piulika Draganel si Teddy Kitarofonul, si CIRCUL ESTE GATA!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.