Politic

PMP s-a mutat în casă nouă în 2016. PSD are acelaşi sediu de aproape un deceniu

Înainte de unificarea dreptei din judeţ sub umbrela marelui PNL, vechiul PD-L şi vechiul PNL aveau, după cum se ştie, sediile în aceeaşi clădire, pe str. Av. Alexandru Colfescu nr. 63, administrată de Consiliul Judeţean. După unificare, noul PNL şi-a stabilit ca sediu spaţiul în care şi-au derulat activitatea vechii liberali, iar spaţiul ocupat de vechii democrat-liberali, aflat la etajul doi al clădirii, a fost eliberat după ce termenul stabilit în contractul încheiat cu Consiliul Judeţean a expirat.

Fostul sediu al democrat liberalilor teleormăneni a fost cerut atât de reprezentanţii ALDE din judeţ, cât şi de cei ai PMP, în acest sens existând, şi într-un caz, dar şi în celălalt, cereri către Consiliul Judeţean, proprietarul spaţiului. De altfel, şi Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului Teleorman, aflat în subordea Consiliului Judeţean, a solicitat un spaţiu necesar pentru implementarea proiectului de informatizare a stării civile “Plan integrat pentru simplificarea procedurilor administrative aplicabile cetăţenilor”, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în cadrul căruia este prevăzută digitizarea arhivei manuale de stare civilă, exemplarul II, iar o parte din sediul fostului PDL a fost luat în discuţie pentru a fi dat spre folosinţă serviciului.

În cele din urmă, spaţiul a fost împărţit de Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor şi de organizaţia din judeţ a Partidului Mişcarea Populară, cererea ALDE fiind respinsă de consilierii judeţeni. Pentru spaţiul închiriat, reprezentanţii PMP plătesc Consiliului Judeţean o chirie de 1.069,85 de lei/lună, precum şi cheltuielile legate de telecomunicaţii, energie electrică şi termică, gaze, apă, canal etc.

În ceea ce priveşte organizaţia din judeţ a ALDE, deputatul Calotă Florică Ică, liderul formaţiunii, a declarat, după respingerea cererii de către consilierii judeţeni, că “după ce au plecat din acel spaţiu, foştii democrat-liberali au lăsat dezastru în urma lor” şi că ar fi fost nevoie de investiţii serioase pentru a putea desfăşura activitatea în condiţii optime.

“Afectat este Consiliul Judeţean, for din care consilierii care s-au opus proiectului fac parte. Scuza folosită este una care nu are nicio legătură cu modul în care au decurs lucrurile. Noi nu ne-am trezit aşa, peste noapte, că vrem spaţiul în care a avut sediul fostul PD-L. Demersul a fost iniţiat de-abia după ce instanţa decisese că democrat-liberalii trebuie să elibereze spaţiul din cauza datoriilor mari acumulate. Că ei au tras de timp invocând tot felul de motive şi nu au eliberat spaţiul este deja altă poveste”, a declarat Calotă Florică Ică referitor la subiect.

Social-democraţii, în schimb, au lămurită situaţia organizaţiei de la nivel de judeţ, PSD Teleorman având, de aproape un deceniu, sediul în imobilul situat pe Str. Mihaiţă Filipescu, nr. 9 din municipiul reşedinţă de judeţ, unde, anterior, şi-a desfăşurat activitatea şi Liviu Vasilică alături de Ansamblu Burnasul.

După ce le-a fost respinsă solicitarea de închiririere a fostului sediu PDL, sediul organizaţiei din judeţ a partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor a rămas cel de pe Str. Libertăţii, din municipiul reşedinţă de judeţ. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.