Politic

PMP a găsit fostul sediu PD-L într-o “stare avansată de degradare”. Banii investiţi în renovare vor fi decontaţi de Consiliul Judeţean

Reprezentanţii organizaţiei judeţene a Partidului Mişcarea Populară s-au ales cu un nou sediu de partid, după ce în şedinţa ordinară de la finalul lunii noiembrie, cu unanimitate de voturi, a fost adoptat proiectul de hotărâre privind aprobarea închirierii unui spaţiu, proprietate privată a judeţului Teleorman, formaţiunii politice.

Concret, consilierii judeţeni au aprobat închirierea spaţiului în suprafaţă utilă de 160,50 mp, din care suprafaţă utilă locuibilă 85,10 mp şi suprafaţă utilă comună 75,40 mp, cu terenul aferent de cotă indiviză de 176,55 mp, amplasat la etajul II al imobilului situat în municipiul Alexandria, str. Av. Alexandru Colfescu nr. 63, proprietate privată a judeţului Teleorman. În schimb, pentru partea ce le revine din fostul sediul PD-L, pentru că despre spaţiul în care şi-a desfăşurat activitatea partea portocalie a marelui PNL până nu demult este vorba în proiectul de hotărâre, pe durata celor patru ani de contract, reprezentanţii PMP vor plăti, lunar, o chirie de 1.069,85 de lei, precum şi cheltuielile legate de telecomunicaţii, energie electrică şi termică, gaze, apă, canal etc.

La preluarea spaţiului solicitat Consiliului Judeţean, reprezentanţii organizaţiei judeţeane a PMP Teleorman au constatat că acesta este “impropriu funcţionării”, iar pentru a-l aduce în condiţii optime pentru desfăşurarea activităţii au fost necesare lucrări de reparaţii. Sumele investite în renovarea fostului sediu PDL vor fi decontate de Consiliul Judeţean, proprietarul spaţiului, acest lucru urmând să fie realizat prin corectarea cuantumului chiriei stabilite pentru închirirerea spaţiului, au decis consilierii judeţeni în cadrul şedinţei de miercuri, 25 ianuarie.

“Vă solicităm să supuneţi autorităţii deliberative judeţene, spre dezbatere şi aprobare, o hotărâre care să aibă ca obiect corectarea cuantumului chiriei stabilite pentru închirirerea sediului acordat Partidului Mişcarea Populară, în sensul compensării acesteia, proporţional cu sumele cheltuite de noi pentru efectuarea reparaţiilor, sens în care vom depune documente doveditoare. Precizăm că, la momentul preluării, acesta se afla într-o stare avansată de degradare, fiind impropriu funcţionării”, se arată în adresa prin care organizaţia judeţeană a PMP solicită corectarea cuantumului chiriei stabilite pentru sediul adordat de Consiliul Judeţean.

Potrivit proiectului de hotărâre adoptat de consilierii judeţeni, contravaloarea lucrărilor de reparaţii efectuate pentru aducerea spaţiului în condiţii normale de folosinţă, cu acceptul locatarului, va fi recuperată de locatar din valoarea chiriei, pe bază de documente justificative, acestea urmând să fie analizate de către o comisie constituită în acest sens prin dispoziţia preşedintelui Consiliului Judeţean.

“La expirarea perioadei de închiriere, spaţiul revine la Consiliul Judeţean Teleorman, inclusiv îmbunătăţirile efectuate de locatarul actual”, se mai arată în proiectul de hotărâre. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.