Eveniment

Plt.maj. Creastă Lucian a fost arestat preventiv după ce a încercat să-și ucidă soția. Acesta va fi supendat din funcție

Tribunalul Militar București a admis cererea procurorilor de a-l aresta preventiv pe plt. maj. Creastă Lucian, pompierul care, cu mai multe lovituri de cuțit, a încercat să-și omoare soția.

Procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Creastă Lucian  (plutonier major, subofițer operativ principal) pentru săvârșirea tentativei la infracțiunea de omor, cu referire la infracțiunea de violență în familie, precizează Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit PÎCCJ, în cursul zilei de ieri, 9 martie 2017, inculpatul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă magistraților din cadrul Tribunalului Militar București, care au admis cererea și au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat că la data de de 8 martie 2017, în jurul orei 19.45, în timp ce se afla la domiciliul său, inculpatul Creastă Lucian, aflat în stare de ebrietate, și-a înjunghiat soția în mod repetat, cu un cuțit de bucătărie, după care a încercat să se sinucidă. Militarul în cauză și persoana vătămată au fost transportați pentru îngrijiri medicale, inițial la un spital din municipiul Roșiorii de Vede, iar ulterior la Spitalul Județean Teleorman.

Potrivit concluziilor preliminare emise de către medicul legist, persoana vătămată a suferit leziuni produse prin lovire repetată cu corp dur tăietor, înțepător, care necesită pentru vindecare 40 — 45 de zile de îngrijiri medicale, fiind de natură a-i pune în primejdie viața.

Cercetarea la fața locului a fost efectuată de o echipă operativă formată din doi procurori militari.

Potrivit Legii 80, art. 89 acesta va fi suspendat din funcție. Hotărârea privind menținerea în activitate a cadrelor militare pentru care s-a început urmărirea penală sau care sunt trimise în judecata instanțelor militare se ia după soluționarea cauzei de către parchetul militar ori de către instanța de judecată militară. Pe timpul suspendării din funcție, acesta nu beneficiază de nici un drept de la Ministerul Apărării Naționale. Dacă va fi condamnat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă la o pedeapsă privativă de libertate cu executarea acesteia, acesta va fi trecut în rezervă începând cu data suspendării. Dacă va fi achitat, va fi repus în drepturile avute la data suspendării din funcţie, inclusiv în funcţia deţinută anterior sau în una echivalentă, şi va primi toate drepturile ce li s-ar fi acordat în perioada cât a fost, potrivit normelor legale în vigoare la data reîncadrării în funcţie. (C.P.)

2 Comments

  1. Si de subofiterul isu, pieleanu….

  2. Pe alcoolistul Mihaita IVAN cand il salta?????Pe la noi, pe la pomperi, betiile, alcolismul si restul sunt chestiuni cotidiene!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.