Politic

Plecări masive înspre PSD ale aleşilor locali din Teleorman

alegeri1Ioan DUMITRESCU

Cum era şi normal, la câteva zile după încheierea aplicabilităţii Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului numărul 55, preşedintele Consiliului judeţean Teleorman, Adrian Ionuţ Gâdea, împreună cu senatorul Timotei Stuparu, cărora li s-a alăturat şi primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, au ţinut o conferinţă de presă în care au prezentat efectele respectivei ordonanţe.

Astfel, în urma OUG 55/2014, au migrat la Partidul Social Democrat 104 consilieri locali, 23 de consilieri supleanţi, un consilier local municipal, la Turnu Măgurele, 2 consilieri judeţeni, 18 primari şi 14 viceprimari. Primarii care au migrat sunt din comunele Băbăiţa, Beuca, Bragadiru, Bujoreni, Călmăţuiu, Conţeşti, Crevenicu, Crîngeni, Dobroteşti, Dracea, Drăcşănei, Gălăteni, Poeni, Poroschia, Rădoieşti, Răzmireşti, Ştorobăneasa şi Stejaru. Consilierii judeţeni care au trecut cu acte în regulă la PSD sunt Fulvia Frăsineanu şi Iliescu Angelica. Viceprimarii care au devenit social-democraţi sunt din localităţile: Călmăţuiu, Ciuperceni, Conţeşti, Crevenicu, Crângeni, Dobroteşti, Dracea, Drăcşănei, Poroschia, Pietroşani, Rădoieşti, Ştorobăneasa, Stejaru şi Videle.

7 primari PNL, 10 de la PDL şi unul de la PP-DD au migrat la PSD. Tot 7 viceprimari PNL, 5 PDL şi 2 PP-DD au trecut în barca social-democraţilor.

Preşedintele Adrian Ionuţ Gâdea susţine că ordonanţa respectivă era utilă pentru deblocarea unor tensiuni din consiliile locale, şi pentru unele proiecte care se blocaseră şi nu mai puteau fi finanţate. Preşedintele Consiliului Judeţean a mai afirmat că PSD-ul nu a obligat nici un primar sau ales local să treacă de partea lor, că ordonanţa este morală faţă de alegător, şi că o astfel de ordonanţă a mai fost şi în anul 2006.

La rândul său, senatorul Timotei Stuparu a făcut câteva aprecieri în ceea ce priveşte campania electorală pentru alegerile prezidenţiale. Despre Elena Udrea s-a menţionat că în continuare este susţinută de Traian Băsescu. Despre Guvernul condus de Victor Ponta s-a precizat că Banca Mondială a declarat prin purtătorul său de cuvânt că respectivul Cabinet este cel mai eficient din ultimii 18 ani. Despre Klaus Iohannis s-a menţionat că orice apariţie a acestuia este o gafă. Despre Niculae Mârzan de la PRM Teleorman s-a specificat că a încheiat un acord electoral cu ACL, Timotei Stuparu neratând prilejul să fie şi un pic răutăcios, spunând că, cine se aseamănă, se adună. Despre demisia din Parlament a lui Viorel Hrebenciuc, Stuparu a spus că este una normală, menţionând că ar trebui să demisioneze şi din partid. Iar despre înscrierea Monicăi Iacob Ritzi în UNPR, senatorul Stuparu a spus că în cadrul Alianţei electorale PSD-UNPR-PC, fiecare partid are propria sa libertate de a lua orice fel de decizie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.