Economie

Plățile efectuate de APIA către fermieri ar trebui finalizate până la 15 iunie

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) trebuie să finalizeze plata tuturor subvențiilor agricole până la 15 iunie. Termenul a fost dat de însuși șeful APIA, Florin Faur, în cadrul Conferinței Naționale LAPAR, organizată pe 18 mai 2016.

Astfel, începând din 23 mai 2016, conform calendarului de plăți stabilit de APIA, încep plățile cu plata pe înverzire și plata sumelor prevăzute la Măsura 13 – plăți compensatorii pentru zonele care se confruntă cu constrângeri naturale.

Pe 25 mai 2016 ar trebui făcută plata subvențiilor din zootehnie, ajutorul național tranzitoriu și sprijinul cuplat. Sunt vizați crescătorii de bovine, caprine și ovine care îndeplinesc criteriile de eligibilitate stabilite pentru fiecare schemă de plată în Ordinul subvențiilor 619/2015 cu modificările și completările ulterioare, iar la 1 iunie 2016, plata sprijinului cuplat din vegetal. Până la 15 iunie fermierii români vor trebui, der asemenea, să primească și sumele pe măsura 10 – plăți compensatorii agromediu și climă. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.