Economie

Platforma ghișeul.ro, disponibilă și pentru persoanele juridice cu obligații fiscale către Primăria Alexandria

Persoanele juridice care au obligații fiscale către U.A.T. Municipiul Alexandria le pot achita și prin intermediul platformei ghișeul.ro, transmite municipalitatea.

Potrivit sursei citate, numai anul trecut, 1.125 de contribuabili persoane fizice cu obligații fiscale către U.A.T. Municipiul Alexandria (10% din total) au ales să-și achite taxele și impozitele prin intermediul platformei ghișeul.ro.

Mai mult, încă de la începutul anului 2021, în primele patru zile de încasări de taxe și impozite, au optat pentru plata online 260 de contribuabili persoane fizice, mai transmite municipalitatea.

Persoanele fizice/ juridice pot achita taxele și impozitele utilizând cardul bancar, prin platforma ghișeul.ro, care poate fi accesată pe pagina web https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public sau pe site-ul oficial al Municipiului Alexandria, unde se regăsește link-ul platformei online ghișeul.ro.

Pe platforma online ghișeul.ro, conform denumirilor din Nomenclatorul Unic, taxele și impozitele sunt: impozit pe clădiri de la persoane fizice/ juridice (ex. taxă clădiri); alte venituri din concesiuni și închirieri de către instituțiile publice de la persoane fizice/ juridice (ex. închiriere teren); alte taxe pe utilizarea bunurilor, autorizarea utilizării bunurilor sau pe desfășurare de activități de la persoane juridice (ex. publicitate sediu, publicitate contract); venituri din amenzi și alte sancțiuni aplicate de către alte instituții de specialitate de la persoane fizice/ juridice (ex. amenzi circulație – persoane fizice/ juridice, amenzi POI. COM. din țară pentru urmărire – persoane fizice/ juridice, amenzi contravenționale- persoane fizice); taxe judiciare de timbru și alte taxe de timbru de la persoane fizice/ juridice; impozit și taxă pe teren de la persoane juridice (ex. impozit intravilan curți, construcții / taxă teren intravilan altul decât curți, construcții/ taxă clădiri/ impozit intravilan altul decât curți, construcții/taxă teren intravilan curți, construcții); impozit pe terenuri de la persoane fizice (ex. impozit extravilan); impozit pe terenul extravilan de la persoane juridice (ex. taxă pe teren extravilan); impozit pe terenuri de la persoane fizice ( ex. impozit intravilan altul decât c.c.); taxe speciale de la persoane fizice (ex. taxă saluvbrizare P.F.); alte venituri din proprietate de la persoane fizice/ juridice (ex. taxă parcări); impozit pe teren din extravilan de la persoane fizice/ juridice; impozit pe mijloacele de transport deținute de persoanele fizice/ juridice ( mijloace de transport de la persoanele fizice/ impozit mijloace de transport de la persoane juridice/ impozit mijloace de transport lente de la persoane juridice/mijloace de transport lentr de la persoane fizice); chirii garaje de la persoane fizice/ juridice.

În contextul actual al pandemiei generate de COVID – 19 municipalitatea alexăndreană recomandă contribuabililor să evite plata la ghișeu și să efectueze plăți online, pe platforma ghișeul.ro, accesând pagina web https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.