Economie

Plata primelor de asigurare în agricultură, pentru 217 beneficiari teleormăneni

În data de 23.06.2015, APIA a plătit cea de-a VI-a tranşă privind ajutorul de stat în agricultură pentru plata primelor de asigurare pentru 217 beneficiari. Plata subvenţiei se efectuează în şase tranşe egale. Cererile pentru acordarea acestui sprijin se depun până la data de 31 mai, inclusiv, ale fiecărui an, pentru poliţele de asigurare încheiate cu societăţile de asigurare-reasigurare pentru culturile înfiinţate în toamna anului anterior şi pentru care s-a plătit contravaloarea acestora, respectiv până la 31 octombrie pentru poliţele de asigurare încheiate cu societăţile de asigurare-reasigurare pentru culturile înfiinţate în primăvara anului în care se depune cerea şi pentru care s-a plătit contravaloarea acestora. Cei 217 beneficiari ai sumelor provenite din plata primelor de asigurare din Teleorman au înacasat, în total, suma de 143.845,80 lei.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare beneficiarilor şi reprezintă o cotă procentuală din costul primelor de asigurare plătite de către producătorii agricoli, respectiv 70% pentru poliţele care prevăd acoperirea pierderilor cauzate de fenomene meteorologice nefavorabile care pot fi asimilate dezastrelor naturale şi 50% pentru poliţele care prevăd acoperirea pierderilor cauzate de fenomenele meteorologice nefavorabile care pot fi asimilate dezastrelor naturale, precum şi a altor pierderi cauzate de fenomene meteorologice nefavorabile şi/sau a pierderilor cauzate de boli ale animalelor ori ale plantelor sau de infestări parazitare.

Cererea de solicitare a ajutorului pentru plata primelor de asigurare – culturi agricole, la depunere, trebuie însoţită de copia cererii unice de plată pe suprafaţă pentru anul pentru care se solicită plata primelor de asigurare, înregistrată la APIA, din care rezultă structura culturilor agricole şi se depune la Centrul Judeţean al A.P.I.A. pe raza căruia este situată exploataţia agricolă pentru care se solicită ajutorul de stat – plata primelor de asigurare sau unde a fost depusă cererea unică de plată pe suprafaţa. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.