Economie

Plata pentru înfiinţarea culturilor va fi efectuată până la 15 februarie

Până la 15 februarie fermierilor le vor fi plătiţi toţi banii necesari înfiinţării culturilor de primăvară. Sumele solicitate de APIA pentru plăţile pe suprafaţă se ridică la 973 milioane de lei, a anunţat, marţi, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la întâlnirea avută cu producătorii agricoli din sectorul vegetal şi zootehnic. Potrivit acestuia, subvenţiile au putut fi plătite începând cu primele zile ale lunii ianuarie 2014, asta pentru că s-a promulgat Legea bugetului de stat în decembrie 2013, aspect care a făcut posibil un împrumut de la Trezoreria Statului de 6,3 miliarde de lei. Pentru SAPS, din cele 3,1 miliarde lei, APIA a solicitat deja pentru plată suma de 979 milioane lei, în timp ce pentru sectorul zootehnic, CNDP-urile pentru ovine, deja se pot efectua plă

i. Constanti a adăugat referitor la plata ce poate fi făcurtă la ovine că “este pentru prima dată şi la ovine când putem să plătim atât de devreme, în luna ianuarie. S-au solicitat toţi banii pentru crescătorii de ovine, 345 de milioane de lei, care încep să fie plătiţi. Pentru crescătorii de ovine care sunt în zonele defavorizate şi care vor primi un supliment, anul acesta de 6,5 euro, plăţile vor începe la începutul lunii februarie”.

Totodată, şeful MADR le-a spus fermierilor că Legea Fondului Mutual a fost deja promulgată de preşedintele României, iar MADR va încuraja voluntariatul la asocierea în fondurile mutuale prin introducerea unei “prime de asigurare”. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.