Social

Planurile managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alexandria pentru 2013

Valentin Filip1Preluat cu datorii, multe datorii de la conducerile anterioare, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria este pe un drum bun. Pe lângă amplul proces de reabilitarea în care este inclus, managerul unităţii, Valentin Filip, are planuri mari pentru spital pentru anul în curs. Perspectiva de viitor este măreaţă, dar mai ales realizabilă, iar pe lângă angajamentele pe care şi le-a luat şi pe care şi le-a asumat la preluarea mandatului, Valentin Filip intenţionează să aducă şi alte îmbunătăţii unităţii pe care o conduce.

Astfel, pe termen scurt, adică pentru anul în curs, are în vedere dotarea cu aparatură de înaltă performanţă, alta decât cea deja instalată. În acest sens, Consiliul medical al spitalului, format din medicii şefi de secţii, a solicitat prin Consiliul Judeţean şi DSP Teleorman, Ministerului Sănătăţii, alocarea de fonduri pentru procurarea de aparatură de înaltă performanţă în valoare de 2 milioane lei, bani care vor fi chetuiţi pentru achziţionarea de trusă artoscopie pentru intervenţiile endoscopice ortopedice, monitoare şi EKG-uri pentru cardiologie şi alte secţii medicale, microtoame pentru laboratorul de anatomie patologică, ecografe pentru ambulatoriul de specialitate şi cardiologie, instrumentar chirurgical clasic pentru secţiile deficitare în acest sens, precum şi un autoclav pentru sala de operaţie oftalmologie.

Tot pentru 2013, “avem depus un proiect la Ministerul Sănătăţii, în valoare de aproximativ 2,6 milioane lei, pentru modernizarea şi reabilitarea sălilor de operaţii, nu toate, ci doar cele care sunt făcute cu ceramică. Dacă finanţarea va fi aprobată, mă angajez ca, de îndată ce vor sosi banii, ca în termen de trei luni de la primirea finanţării, sălile să fie complet terminate de reabilitat şi finisate”, a precizat doctorul Valentin Filip. De menţionat că unitatea spitalicească din Teleorman dispune de 7 săli de operaţie, dintre care trei finisate în parchet şi patru în ceramică, plus două săli de naşteri.

În ceea ce priveşte ambulatoriul de specialitate, intenţia noului manager este aceea de a delimita cabinetele de pneumoftiziologie şi TBC. Astfel, acesta a precizat că a făcut, de asemenea, o solicitare la minister pentru alocarea de fonduri în vederea modernizării acestor cabinete, dar mai ales pentru mutarea lor într-un alt spaţiu cu intrare separată de ceilaţi bolnavi. Cu alte cuvinte, are în intenţie stabilirea unui circuit separat pentru această categorie de bolnavi, pentru ca aceştia să nu mai aibă contact cu restul pacienţilor.

Din punct de vedere financiar, situaţia este precară, a declarat managerul Spitalului Judeţean, însă nu este timp de lamentări şi, “cum acest spital are o importanţă socială deosebită, are circa 1.000 de salariaţi, trebuie să mergem mai departe, să facem tot ce este posibil şi să păstrăm aceste locuri de muncă. Din cauza faptului că în anii anterirori s-a cheltuit nejustificat, am preluat unitatea cu datorii foarte mari către furnizori şi Bugetul de stat, datorii a căror stingere a devenit o prioritate, sunt o preocupare permanentă”, a declarat Valentin Filip, adăugând că “dacă până acum eram o târlă fără stăpân, profesionalismul presupune neapărat disciplină şi severitate, iar cei care mă critică şi se arată nemulţumiţi de mine, şi nu sunt puţini cei care o fac, vor aprecia mai târziu severitatea şi disciplina pe care le impun acum”. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.