Social

Plan de măsuri, adoptat de Prefectura Teleorman, în contextul Sărbătorilor Pascale

Pentru asigurarea protecției stării de sănătate a populației, menținerea climatului de ordine și siguranță publică și prevenirea incendiilor, Instituția Prefectului Județul Teleorman, a adoptat un plan de măsuri, în contextul Sărbătorilor Pascale.

I. Măsuri ce se vor întreprinde pentru asigurarea protecției stării de sănătate a populației

I.1. Pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare se vor întreprinde măsuri de intensificare a controalelor sanitar – veterinare în vederea verificării condițiilor de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate și valorificate carnea de miel și ouăle destinate consumului uman, precum și alte alimente de origine animală.

I.2. Asigurarea permanenței la nivelul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Teleorman, al Circumscripţiilor Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi al Circumscripţiilor Sanitare Veterinare Zonale, în perioada Sărbătorilor Pascale, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. Afişarea la sediile acestora a programului de lucru, numele medicilor veterinari responsabili și numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nerespectarea normelor sanitar veterinare.

I.3. Asigurarea permanenței personalului sanitar veterinar, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică în toate piețele agroalimentare și în alte locuri amenajate și autorizate în care va fi valorificată carnea și alte produse de origine animală.

I.4. Efectuarea de evaluări și eliberarea avizelor necesare amenajării de spații/locuri pentru sacrificarea temporară a mieilor, urmare solicitărilor primite de la primăriile interesate.

I.5. Efectuarea de acțiuni de control în supermarketuri (unde se comercializează: carne de miel, cozonaci, vopsea de ouă şi dulciuri specifice sărbătorilor pascale), în magazine cu specific (ex.:carmangerii), în laboratoare de patiserie-cofetărie şi în pieţe agro-alimentare.

I.6. Verificarea respectării prevederilor legale referitoare la conformitatea, modul de etichetare, prezentare, publicitate și comercializare a produselor alimentare specifice Sărbătorilor Pascale (carne de miel și carne preambalată, ciocolată și produse de cacao, vopsea ouă, ouă, vin etc.) în super/hypermarket-uri, unități de comercializare, piețe.

I.7. Verificarea respectării prevederilor legale referitoare la conformitatea, modul de etichetare, prezentare, publicitate și comercializare a produselor de patiserie și cofetărie (în patiserii, cofetării și unități de comercializare).

I.8. Verificarea respectării prevederilor legale referitoare la conformitatea, modul de etichetare, prezentare, publicitate și comercializare a peștelui și conservelor de pește (în super/hypermarket-uri, unități de comercializare, piețe și hale de pește).

I.9. Asigurarea serviciului de relații cu publicul (inclusiv în zilele libere) la nivelul CJPC Teleorman în vederea preluării și soluționării tuturor reclamațiilor/sesizărilor consumatorilor.

II. Măsuri ce se vor întreprinde pentru asigurarea și menținerea climatului de ordine și siguranță publică

II.1. Intensificarea măsurilor specifice de ordine publică în locurile aglomerate (piețe, târguri, oboare etc.).

II.2. Intensificarea măsurilor specifice de prevenire și combatere a infracțiunilor cu violență și a oricăror acțiuni de natură să împiedice desfășurarea normală a manifestărilor specifice acestor sărbători.

II.3. Dispunerea de măsuri pentru realizarea unei prezențe active a personalului I.P.J. Teleorman si I.J.J. Teleorman pe căile de acces ce converg spre lăcașurile de cult, pe principalele drumuri naționale, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulației și prevenirii evenimentelor rutiere.

II.4. Intensificarea activităților polițienești prin executarea unor acțiuni punctuale, în funcție de situația operativă și evoluția fenomenului infracțional caracteristic acestei perioade.

II.5. Instituirea de echipe de intervenție pe timpul desfășurării manifestărilor prilejuite de Sărbătorile Pascale care, la dispoziție, să poată acționa pentru întărirea elementelor de dispozitiv existente, în vederea evitării producerii oricăror evenimente deosebite.

II.6. Constituirea de echipe operative pentru soluționarea sesizărilor cetățenilor, la nivelul I.P.J. Teleorman.

II.7. Realizarea schimbului de date și informații între structurile cu atribuții în domeniu.

II.8. Desfășurarea de activități de combatere a furturilor și asigurarea climatului de siguranță publică.

II.9. Verificarea agenților economici care au fost identificați că desfășoară activități de prelucrare, depozitare, transport și comercializare a produselor specifice Sărbătorilor Pascale.

II.10. Cooperarea instituțiilor cu atribuții în domeniu, pentru cunoașterea permanentă a situației.

II.11. Asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică în zona lăcașelor de cult din mediul urban.

II.12. Asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică pe timpul desfășurării manifestărilor cultural-artistice, sportive, religioase, de protest etc. organizate în spațiul public.

II.13. Menținerea ordinii publice, în sistem integrat, în mediul urban și rural, prin patrule mixte jandarmerie-poliție sau prin patrule de jandarmi.

III. Măsuri ce se vor întreprinde pentru prevenirea incendiilor

III.1. Transmiterea către autoritățile administrației publice locale a măsurilor minime de prevenire a incendiilor ce trebuie respectate de cetățeni pe timpul Sărbătorilor Pascale, în vederea afișării lor la punctele de informare preventivă de la nivelul unităților administrativ-teritoriale, de catre Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D.GHICA” al Judeţului Teleorman.

III.2. Desfășurarea de controale de prevenire la obiectivele de cult premergător manifestărilor religioase, prilejuite de sfintele Sărbători Pascale.

III.3. Desfășurarea de acțiuni de cooperare între Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D.GHICA” al Judeţului Teleorman împreună cu Direcția Silvică Teleorman și Garda Forestieră pentru stabilirea măsurilor de prevenire a incendiilor care să vizeze zonele forestiere și cele de agrement învecinate.

III.4. Elaborarea de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D.GHICA” al Judeţului Teleorman a unor măsuri corelate cu specificul și situația operativă din zona de competență pentru evitarea arderilor necontrolate ca urmare a acțiunilor de igienizare a terenurilor, a distrugerii prin ardere a resturilor menajere, furajere sau a vegetației uscate din grădini și curți.

III.5. Diseminarea de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D.GHICA” al Judeţului Teleorman către personalul clerical a măsurilor de prevenire care se impun premergător şi pe timpul slujbelor religioase.

III.6. Angrenarea componentelor preventive ale SVSU, administratorilor operatorilor economici, conducătorilor instituţiilor publice şi factorilor responsabili din cadrul cultelor religioase, în acțiuni de control, cu scopul asigurării măsurilor aferente desfășurării în siguranță a activităților la nivel local

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.