Politic

Pîrvulescu se laudă că are de unde să aleagă candidaţi pentru locale

Cu un an înaintea alegerilor locale, partidele politice fac calcule, planifică evenimente şi gândesc strategii care să le garanteze succesul. Şi, dacă în ce-i priveşte pe social-democraţi, altele sunt problemele care le ocupă timpul în prezent, liberalii se declară captivaţi de organizarea scrutinului din iunie 2016. În acest sens, liderii PNL Teleorman se declară focusaţi pe găsirea candidaţilor cu cele mai mari şanse de câştig pentru mandatele de primari, consilieri locali şi consilieri judeţeni.

E de notorietate deja că efectele OUG 55 a făcut ravagii în rândul liberalilor teleormăneni, nu mai puţin de 17 aleşi locali alegând să părăsească tabăra pentru a se alătura social-democraţilor. Despre situaţia lor s-a tot discutat în perioada ce a urmat debarcării, astfel că au fost speculate atât revenirea în partidele din care au plecat, cât şi pierderea mandatelor. După plasarea responsabilităţii de la Parlament la CCR şi înapoi, nu s-a prea ajuns la nicio concluzie, cert fiind faptul că migratorii rămân pe poziţii.

În prezent, cu un an înaintea localelor, aceştia par cei mai avantajaţi în condiţiile în care liberalii i-ar cam vrea înapoi, dar nici social-democraţii nu le-ar prea da drumul.

Copreşedintele PNL Eugen Pîrvulescu nu e prea ferm în ce-i priveşte pe migratorii din PNL, în acest sens declatând că există discuţii, iar deciziile vor fi luate în momentele potrivite. Ce pare că ştie copreşedintele PNL este faptul că există primari din rândul adversarilor politici care şi-ar cam dori să se regăsească pe listele liberalilor la scrutinul din iunie 2016.

” Pot să vă spun că sunt primari de la alte partide care vor să candideze din partea PNL la alegerile locale din 2016″, a declarat Pîrvulescu în ultima conferinţă de presă.

N-a dat nici exemple concrete de edili teleormăneni în cauză, şi nici formaţiunile din care provin aceştia, nevrând, probabil, să dea peste cap calculele. Cert este însă faptul că oferta se anunţă una bogată pentru liberalii teleormăneni, pentru primăriile din judeţ putând alege candidaţi atât din vechii democrat-liberali, cât şi din rândul vechilor liberali şi, dacă se ia în calcul declaraţia copreşedintelui Pîrvulescu, candidaţii la scrutinul din iunie 2016 pot proveni chiar din rândul altor formaţiuni politice. Că aceştia vin din PSD, UNPR, PMP, PPDD su alt partid, rămâne de văzut. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.