Politic

Pîrvulescu a început epurarea în PNL înaintea alegerilor interne

În aripa liberală din judeţ, în următoarele două luni vor avea loc alegeri interne, de jos în sus, urmând ca spre finalul lunii mai să fie ale şi noul preşedinte al PNL Teleorman. În cursa internă s-au înscris, până în prezent, preşedintele numit al organizaţiei din judeţ, Eugen Pîrvulescu, liderul liberalilor de la Turnu Măgurele, Claudiu Crăcea, dar şi fostul consilier judeţean Adrian Savu. Bineînţeles că surprize pot să mai apară, în contextul în care startul oficial al depunerilor de candiaturi nici măcar nu s-a dat şi, mai mult, deocamdată nici calendatul alegerilor nu este prea clar.

Cu toate acestea, frământările interne din partid au început, iar calculele şi strategiile par să-şi facă rapid loc în rândul liberalilor teleormăneni. Pe la colţuri se discută deja că fiecare dintre cei trei aspiranţi la funcţia de preşedinte al PNL Teleorman îşi caută susţinerea atât la liberalii cu greutate în partid, dar, mai ales, la primarii liberali, care au un cuvânt greu de spus în ceea ce priveşte alegerea viitorului lider judeţean.

De asemenea, deşi pare o mişcare lipsită de logică la prima vedere, mai mulţi preşedinţi de organizaţii locale ale PNL au fost schimbaţi din funcţie în şedinţa Biroului Politic Judeţean de vineri, 24 februarie, printre aceştia cei de la Zimnicea, Tătărăştii de Jos şi Suhaia.

Deşi se aştepta ca şi Claudiu Crăcea să fie schimbat din funcţie, decizia CJEx de săptămâna trecută a fost ca acesta să rămână preşedintele organizaţiei liberale de la Turnu Măgurele. Nu pentru mult timp însă, surse din partid susţinând că în această săptămână preşedintele va fi schimbat şi în organizaţia de la Turnu Măgurele alături de alte organizaţii locale în care PNL a obţinut un scor slab la parlamentare.

Poziţia oficială a preşedintelui PNL este că la nivelul partidului s-a constituit o comisie formată din 17 primari, iar aceştia au analizat rezultatele la alegeri şi au propus sancţiuni. De asemenea, încă dinaintea şedinţei CJEx, Eugen Pîrvulescu a susţinut că nu se pune problema vreunei excluderi din PNL.

Cu toate acestea, voci din partid susţin că schimbarea preşedinţilor de organizaţii, mai ales a celor cunoscuţi ca nefăcând parte din aripa Pîrvulescu, nu este deloc întâmplătoare şi că atât comisia care a analizat rezultatul alegerilor din decembrie, cât şi schimbările din organizaţiie locale, în contextul în care mai sunt mai puţin de două luni până la alegeri, nu sunt decât încercări ale actualului preşedinte PNL de a-şi înlătura adversarii pentru a rămâne la conducerea organizaţiei din judeţ. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. Jenant. De ce caută organizații slabe. Toate cele care au avut un scor mai bun că organizația județeană sunt bune. Prima retragere ar fi a președintelui organizației județene.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.