Eveniment

PÎCCJ a trimis în judecată la Tribunalul Teleorman trei administratori de societăţi comerciale pentru evaziune fiscală

dosareProcurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (SUPC-PÎCCJ) au dispus trimiterea în judecată a trei administratori de societăţi comerciale pentru evaziune fiscală, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a inculpaților Iscru Robert Ionuț, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și evaziune fiscală; Iscru Ion, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, şi a lui Peța Cristinel, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală sub forma complicității.

Rechizitoriul întocmit în această cauză arată că în perioada septembrie 2010 — decembrie 2012, inculpații Iscru Robert Ionuț (în calitate de administrator al S.C. I.G.C. S.R.L.) și inculpatul Iscru Ion (în calitate de administrator împuternicit al aceleiași societăți), au înregistrat în actele contabile un număr de 78 facturi fiscale, emise în fals de către inculpatul Iscru Robert Ionuț, în numele a cinci societăți comerciale, fără a avea loc vreun transfer de proprietate al bunurilor înscrise în acestea, cu scopul diminuării bazei de calcul pentru impozit pe profit și TVA, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor fiscale, prejudiciul total produs bugetului de stat fiind de 2.145.258 lei (circa 485.000 euro).

De asemenea, în perioada 12 august — noiembrie 2012, inculpații Iscru Robert Ionuț (în calitate de administrator al S.C. A.P.L. S.R.L.) și Iscru Ion (în calitate de administrator al aceleiași societăți), au înregistrat un număr de 6 facturi fiscale în actele contabile și chitanțe, facturi fiscale emise în fals de către inculpatul Iscru Robert Ionuț, în numele a patru societăți comerciale, fără a avea loc vreun transfer de proprietate al bunurilor înscrise în acestea, cu scopul diminuării bazei de calcul pentru impozit pe profit și TVA, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor fiscale cu suma de 101.541,43 lei, reprezentând impozit pe profit nedeclarat (circa 23.000 euro).

Din probatoriul administrat în cauză a mai rezultat că inculpatul Peța Cristinel, în calitate de administrator la S.C. D.B.M. S.R.L., în perioada octombrie — noiembrie 2012, le-a pus la dispoziție inculpaților Iscru Robert Ionuț și Iscru Ion un set de facturi fiscale și chitanțe fiscale ștampilate și semnate în alb, din care inculpatul Iscru Robert Ionuț a întocmit 3 facturi fiscale, reprezentând achiziții de produse agricole (beneficiară fiind S.C. I.G.C. S.R.L.), în valoare totală de 654.705 lei, operațiuni prin care S.C. I.G.C. S.R.L. s-a sustras de la plata obligațiilor fiscale către stat, care sunt incluse în prejudiciul total reținut în sarcina societății în cauză.

În vederea recuperării prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului s-a aplicat sechestru asigurător asupra unor bunuri mobile și imobile aparținând inculpaților Iscru Robert Ionuț și Iscru Ion. Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, Tribunalului Teleorman. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.